Bästa batteridrivna gräsklipparen 2024 – Miljövänlig och bullerfri gräsklippning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Batteridrivna gräsklippare är något vi ser allt mer av i våra trädgårdar och det är inte alls konstigt. Visserligen finns det ett batteri som ska laddas och ta hänsyn till, men i övrigt överväger fördelarna väldigt mycket i jämförelse med bensindrivna gräsklippare.

Med batteridrivna gräsklippare slipper du också de lite bökiga sladdarna och kan bara köra på som en vanlig gräsklippare.

Och inte minst är ju elgräsklippare otroligt mycket tystare än en bensindriven sådan och du slipper gå omkring i bensinångor medan du klipper.

I premiumklassen vann Husqvarnas Batteridrivna Gräsklippare LC141. I mellankategorin vann AL-KO Moweo 425 Li Energy Flex.

Vår utmärkta budgetvinnare heter Gardena Gräsklippare PowerMax Li 40/32 och missa heller inte vår specialare: Robomow Robotgräsklippare RC304u.

Premium: Husqvarna Batteridriven Gräsklippare LC141 iV Komplett

Husqvarnas batteridrivna gräsklippare lämnar inget att önska och här får du en smidig gräsklippare som har en massa kapacitet.

Den har handtag både fram och bak, vilket gör den lätt att lyfta över stenkanter och annat, om man klipper i kuperad terräng. Den effektiva klingan ger en snygg och rak klippyta.

Fördelar

 • Fin design
 • Kompatibel med alla Husqvarna Bli-batterier 

Nackdelar

 • Hög vikt

Mellan: AL-KO Moweo 425 Li Energy Flex

Med AL-KO Moweo 425 Li Energy Flex får du en otroligt bra gräsklippare från AL-KO Energy Flexx serie. Det innebär att du får en högkvalitativ produkt till ett rimligt mellanpris. Den har dessutom lång livslängd på grund av ett stabilt stålplåtshölje, samt en bra klippbredd på 42 cm.

Fördelar

 • Laddare samt ett batteri ingår
 • Spännande design 

Nackdelar

 • Ingen Wifi-anslutning

Budget: Gardena Gräsklippare PowerMax Li 40/32

Detta är en jättefin budgetgräsklippare för dig med medelstor till liten trädgård. Batteriet ingår i köpet, vilket gör att den här naturligtvis är mycket prisvärd.

Uppsamlingsbehållaren för gräset tar ungefär 30 liter och är väldigt enkel att ta av, så att du sedan kan lägga gräset i komposten. Det ergonomiska handtaget är tämligen unikt och ger en väldigt bekväm komfort vid körning.

Formen på handtaget understödjer en naturlig och bekväm position för hand och handleder, vilket gör att du kan köra den här länge utan att det blir det minsta tungt.

En batteritid räcker till ca 280 kvm, men du kan ju naturligtvis köpa ett extra batteri och på så vis få dubbel klippt yta vid behov.

Fördelar

 • Lättmanövrerad
 • Gräskam för klippning längs väggar och kanter

Nackdelar

 • Lite otymplig

Special: Robomow Robotgräsklippare RC304u

När vi pratar om batteridrivna gräsklippare kunde vi inte låta bli att ha med en robotgräsklippare eftersom det ju så att säga är de batteridrivna klipparnas specialare.

Robomow är en kraftfull robotgräsklippare som du kan använda även om du har en lite större gräsmatta, då den kör igenom din trädgård på några timmar medan du kan ägna dig åt något helt annat.

Det är alltid bäst att köra sin robotgräsklippare på dagtid, när man har koll på den och att den inte på något sätt skadar blomrabatter och annat ömtåligt i trädgården.

Med i köpet får du ett komplett set med alla tillbehör, som avgränsare m.m, för att kunna köra igång robotgräsklipparen i din trädgård.

Fördelar

 • Designen
 • Kul med en gräsklippare som är hi-tech 

Nackdelar

 • Priset

Köpguide

Fördelarna med en batteridriven gräsklippare

Eftersom en batteridriven gräsklippare sällan har samma styrka som en bensindriven kan det vara bra att klippa gräsmattan lite oftare än vanligt. Detta för att det blir tyngre att klippa ju längre gräset blir.

En elektrisk, batteridriven gräsklippare väger också mindre och är lättare att köra och manövrera än en bensindriven.

Trädgårdsarbetet underlättas betydligt med bra och effektiva trädgårdsmaskiner. Batteridrivna trädgårdsmaskiner uppnår allt högre kvalitet och kan mer och mer utföra arbeten av tyngre slag.

Detta är ju något som man i första hand förut var tvungen att använda bensindrivna trädgårdsapparater för. Batteridriven trädgårdsutrustning blir också bara billigare och billigare.

Numera finns det batteridrivna gräsklippare som är mycket billigare än bensindrivna sådana. De batteridrivna gräsklippare som är mest uthålliga klarar utan problem 400 kvm klippning. Det betyder att de större och mer energieffektiva batterierna verkligen ger ett synbart resultat till gräsklippningen.

Batteridrivna gräsklippare är mycket mer tystlåtna än bensindrivna, men du kanske ändå kan behöva använda hörselkåpor.

Miljöaspekten blir allt viktigare för många personer idag och det är naturligtvis ett relevant perspektiv när det gäller användning av batteridrivna gräsklippare. En elgräsklippare med batteri har väldigt lite miljöpåverkan om man jämför med bensindriven.

Den ekonomiska delen spelar också in. Om du betalar mer för en batteridriven gräsklippare, är den så väldigt mycket billigare i drift att du snabbt tjänar in på ditt köp.

När det gäller batterier brukar dessa från olika apparater passa varandra och det är särskilt vanligt, om man har trädgårdsmaskiner av samma märke.

Så har du redan andra maskiner hemma är det definitivt värt att ta en ordentlig genomgång och kolla om du kan använda dina batterier till nya, batteridrivna gräsklippare. Så att du inte köper extra batterier i onödan eftersom dessa oftast kostar en slant.

Vad bör jag tänka på inför mitt val av gräsklippare?

Det finns en del funktioner du ska titta på som är relevanta för hur effektiv din klippning blir och vad du önskar få ut av din gräsklippare.

 • Klippbredden, det vill säga hur bred rand maskinen klarar av. Ju bredare, desto färre varv i trädgården givetvis.
 • Klipphöjden, de flesta gräsklippare har åtminstone några olika valmöjligheter när det gäller att ställa in höjden på klippningen.
 • Ergonomin är också viktig; det ska vara bekvämt att klippa och är ni flera i familjen som ska klippa, är det viktigt att den passar alla om det är så att ni är av olika längd.
 • Räckvidd, det vill säga hur stor areal den kan klippa på en laddning.
 • Laddtid av batteriet, hur lång tid tar det att ladda upp? Har du mycket att klippa är det alltid en fördel att ha ett extrabatteri att byta med. Samtidigt kan du ha ett på laddning medan du använder de andra. Hur lätt det är att byta batterier spelar också så stor roll.

Gräsklippet ska också samlas in någonstans och många gräsklippare har en uppsamlare varifrån man kan tömma gräset. Ett viktigt tillbehör om du vill slippa kratta efteråt! En annan funktion är bioclip eller multiclip, som det också kallas.

Den maler ner gräset i väldigt fina delar och sprider sedan ut klippet jämnt över gräsmattan. Det hela blir alltså gödsel på gräsmattan istället för att man samlar ihop och lägger det i komposten.

Det tar alltid lite tid att lära känna sin batteridrivna gräsklippare. Hur länge batteriet räcker exakt i din terräng på tomten (det beror alltså även på hur tomten ser ut, hur mycket ditt batteri orkar, ska den upp och ner för en sluttande tomt, drar klipparen mer batteri) till exempel.

Förberedelser inför och efter klippningen

När det gäller själva klippningen är det samma principer som all gräsklippning, det vill säga att ha rejäla skor eller stövlar på bland annat. Det för att undvika olyckor och att små delar från kvistar och kottar sprätter iväg och riskerar att skada benen.

Man bör också alltid låta gräset torka upp efter regn eftersom det är mer tungklippt när det är blött så det är bra att tänka på att låta gräset torka upp åtminstone några timmar efter regn innan man klipper.

Ska du kontrollera något på gräsklipparen ska du alltid stänga av den först och även koppla ur batteriet innan du öppnar upp underrede eller kontrollerar om något fastnat i cylindrarna.

Har du mycket ogräs eller högt, segt gräs och inte har möjlighet att klippa ofta, utan klipper väldigt sällan, är en bensindriven gräsklippare kanske bättre, åtminstone tills vidare innan de elektroniska har utvecklats ännu mer.

Det beror också på hur grovt gräs klipparen klarar av med mera. Men när du väl fått rätta knixen kommer gräsklippningen att bli otroligt smidig och enkel med en batteridriven klippare.

När det gäller batteriet bör det vinterförvaras på en varm plats för att inte ta skada och tappa förmågan att laddas upp på nytt.

Vem behöver en batteridriven gräsklippare?

Alla som har en trädgård med gräsmatta måste ta ställning till vilken typ av gräsklippare man vill ha.

När den gamla, sannolikt bensindrivna varianten har givit upp, måste man också fundera över om man vill ha en likadan igen eller om man ska uppgradera sig på något sätt.

Våra favoriter

Premium: Husqvarna Batteridriven Gräsklippare LC141 iV Komplett

Att svenska Husqvarna fortfarande i allra högsta grad är igång efter 300 år, säger en hel del om deras kvalitetstänk och förmågan att ligga i framkant när det gäller teknik och innovationer.

Här kan man nog säga att vi har de batteridrivna gräsklipparnas Rolls-Royce. Gräsklipparen är självkörande och kräver inte att man sliter ut sig genom att knuffa fram en tung maskin. Man behöver alltså bara styra den och anpassa farten.

Den ergonomiska vinkeln på handtaget gör också att den är väldigt bekväm att köra och lättåtkomliga reglage bidrar också till bekvämligheten. Inställningarna för klipphöjden gör man snabbt och enkelt med en enda lättåtkomlig spak.

Knappsatsen är också lättförståelig och intuitiv. Gräsuppsamlaren tar hela 50 liter och litiumbatteriet har stor kapacitet och räcker extra långt. Laddare och batteri ingår i köpet, så på det viset blir det givetvis mer värt det.

Fördelar

 • Fin design
 • Kompatibel med alla Husqvarna Bli-batterier 

Nackdelar

 • Hög vikt

Mellan: AL-KO Moweo 425 Li Energy Flex

AL-KO Moweo 425 Li Energy Flex laddas inom 90 minuter och är mycket lättarbetad. Dessutom bjuder den på en stor samlingslåda. Lådan har en kapacitet på upp till 65 liter och den har även en integrerad fyllnadsindikator. Detta gör att du enkelt kan se när lådan börjar bli full så att du slipper krångel. 

AL-KO Moweo 425 Li Energy Flex har optimala skär- och uppsamlingsegenskaper med aerodynamisk utformning av höljet. Den har sju olika klipphöjder att välja mellan så att du kan få den att passa överallt. Klipphöjden är mellan 2,5 - 7,5 cm och batterikapaciteten ligger på 36V. 

Då det är ett tyskt märke kan du lita på att gräsklipparen har gått igenom europeiska tester och att den håller hög europeisk standard. AL-KO KOBER Group är en global aktör inom trädgårdsteknik, luftteknik och fordonsteknik. Utöver skogs- och trädgårdsutrustning är de även verksamma som tillverkare inom ventilations- och klimatutrustning för industriell användning. 

Mer från AL-KO hittar du bland annat här

Fördelar

 • Laddare samt ett batteri ingår
 • Spännande design 

Nackdelar

 • Ingen Wifi-anslutning

Budget: Gardena Gräsklippare PowerMax Li 40/32

Den här ligger i den lägre prisklassen än de övriga, så du får en absolut utmärkt batteridriven gräsklippare som passar dig som har en lite mindre trädgård och inte behöver så kraftfullt klippning.

Den här flexibla och i stort sett underhållsfria gräsklipparen ger en snygg klippyta och du har möjlighet att justera klipphöjden med upp till 10 steg. Gräsklippet samlas upp i behållaren och töms enkelt och snabbt i komposten.

Handtaget är utvecklad med en speciell ergo-teknologi som ger högsta möjliga komfort med flera greppmöjligheter, vilket gör att gräsklipparen passar de flesta och garanterar en bekväm körning för alla.

Hela handtaget kan också vikas ner, vilket gör att den blir väldigt platsbesparande vid förvaring. Vikten är bara cirka 9 kilo, så den är lätt att manövrera och smidig att transportera och lyfta in och ut i förrådet, när det är dags för klippning.

Klippbredden är på 32 cm, så det är inte den allra största maskinen det är frågan om, men har man inte en alltför stor trädgård går det väldigt snabbt att klippa med gräsklipparen i alla fall. Klipphöjden kan du justera mellan 2-6 cm.

Fördelar

 • Lättmanövrerad
 • Gräskam för klippning längs väggar och kanter

Nackdelar

 • Lite otymplig

Special: Robomow Robotgräsklippare RC304u

För alla som funderar på att skaffa en batteridriven gräsklippare och samtidigt vill lyxa till det, vill vi också recensera en robotgräsklippare i det här testet.

Robotklipparna har utvecklats med verkligt starka och stabila cylindrar och det finns en massa matnyttiga finesser och tillbehör.

Med den här robotgräsklipparen finns en smartphone-app där du kan fjärrstyra intervallerna på klippningen och hålla koll på din klippare medan den jobbar.

Den är utrustad med bioclip, vilket gör att du inte behöver samla upp gräset efteråt, utan det lägger sig i mycket finklippta delar och blir ett effektivt gödsel till gräsmattan.

Ljudnivån ligger på 69 decibel och den är liten och nätt i storleken: Omfånget är 46 x 62 i bredd och djup och 21 cm på höjden. Vikten ligger på 11 kilo.

Höjdjusteringen för klippningen kan göras mellan 15-60 mm. Tänk på att robotgräsklippare har en maxlutning för vad de klarar av och den här ligger på 20% för att orka ta sig uppför backar.

Robotgräsklipparen är otroligt kraftfull och kan klippa minst 500 kvm, beroende på hurdana förhållandena är och vilket markunderlag den har att jobba på.

Den klipper gräsmattan på några timmar och det är en väldigt härlig upplevelse att kunna låta gräsmattan klippas automatiskt av sig själv och ägna sig åt annat.

Perfekt inför en bjudning i trädgården, där gästerna anländer till en doftande, nyklippt gräsmatta, utan att du behövt stressa med det.

Robotgräsklipparen har också särskilda knivar som klipper utanför hjulbredden och det gör att den klarar både hörn och kanter på gräsmattan.

Med i köpet får du bland annat laddstation, strömförsörjning, förlängningssladd, kanttråd, användarmanual, det vill säga hela kompletta paketet för att komma igång.

Fördelar

 • Designen
 • Kul med en gräsklippare som är hi-tech 

Nackdelar

 • Priset

Våra utmanare

Gardena HandyMower Li-18/22 (2,6Ah)

Gardena HandyMower Li-18/22 (2,6Ah) Komplett är en liten och kompakt handgräsklippare som är mycket tilltalande både sett till funktion och estetik. Har du en liten trädgård så kommer den passa perfekt. Den ger nämligen graciös klippning med en drifttid på max 20 minuter till små gräsmattor på upp till 50 m².

Dess kompakta design gör att det blir lika enkelt att klippa gräset som att dammsuga hemma. Mulcherkniven på 22 cm finfördelar gräset så att det sprids ut över gräsmattan. Detta ger naturlig gödning till gräsmattan, vilket såklart är mycket bra. Detta sparar även tid då du slipper samla ihop gräsklippet.

Du väljer själv vilken höjd gräset ska få och du kan välja mellan tre olika steg för klipphöjd. Du kan välja mellan enhands- eller tvåhandsstyrning och dessutom är handtaget rörligt. Denna gräsklippare kommer åt att klippa i trånga passager och på andra svåråtkomliga platser. Det blir det extra poäng för.

Fördelar

 • Ovanligt kul design
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Inget för stora ytor

Alpina by Stiga AL1 34 Li 40V - 2,5Ah

Alpina by Stiga är en pålitlig gräsklippare som har en klippbredd på 34 cm. Den ger lägre ljus- och vibrationsnivåer och dessutom ger den inga som helst utsläpp. Handtaget är justerbart och ergonomiskt, vilket gör att det är enkelt att använda den. Både batteri och laddare ingår när du köper gräsklipparen.  

Batteriet på 40V ger snabb laddning med hjälp av lithiumjoncellteknik. Valet av batteri är bra då det ger längre arbetstider och bättre hållbarhet jämfört med andra omoderna batterier. 

Gräsklipparen klarar olika gräshöjder då den har två olika klipplägen (uppsamling och bakutkast). Du kan välja mellan sex olika klipphöjder - det är bara att välja med hjälp av ett reglage. Klipphöjderna är förinställda. 

Med en klippbredd på 34 cm passar den perfekt till mindre gräsmattor

Fördelar

 • Rostbeständig
 • Bärhandtag för enkel transport i trappor och liknande 

Nackdelar

 • Gräsuppsamlare på endast 35 liter

Bosch Garden Gräsklippare Easy Rotak 36-550 1X4,0Ah

Denna gräsklippare från Bosch är fint designad i grönt och svart och det är den perfekta gräsklipparen för dig som har en mindre trädgård. Den är dessutom smidig då den är helt sladdlös.

De infällda handtagen gör att den är enkel att transportera, förvara och hantera i största allmänhet. Detta är helt enkelt en gräsklippare som är mycket praktisk och att den kommer till ett så bra pris gör att den står ut på ett flertal olika sätt. 

Batterikapaciteten är 36V och klippbredden är på 38 cm. Klipphöjden är mellan 2 -7 cm. 

Fördelar

 • Låg vikt
 • Lithiumjonbatteri

Nackdelar

 • Något hög uppladdningstid (140 minuter)

McCulloch Gräsklippare Li58-26 M46M

Med en borstlös motor på 58V är McCulloch Gräsklippare Li58-26 M46M ett bra val för dig som vill ha en bra och kraftfull gräsklippare. Den passar bra för trädgårdar upp till 600 m². Det är en skjutgräsklippare med en klippbredd på 46 cm. 

Den är utrustad med Power Chip-teknik samt Powervision-handtag med LED-knappsats. När du köper gräsklipparen medföljer laddare och 2,6 Ah-batteri. Du får med andra ord mycket för pengarna då den bjuder på en mängd olika finesser. Du kan välja mellan följande klipplägen:

 • Eco
 • Auto
 • Power Boost

Klipphöjden är mellan 3 - 6,5 cm. McCulloch är en specialiserad mulchinggräsklippare, vilket innebär att själva klippmetoden är mulching

Fördelar

 • Klippkåpa av ABS plast
 • Bra hjulstorlek (170 mm)

Nackdelar

 • Lite “plastig” design

Makita Gräsklippare DLM460PG2

Makita Gräsklippare DLM460PG2 har en klippbredd på 43 cm. Den laddar mycket snabbt jämfört med många andra gräsklippare. Det tar cirka 55 minuter att ladda denna gräsklippare, vilket i vissa fall är mer än dubbelt så fort som andra bra gräsklippare. Detta blir det tveklöst ett stort pluspoäng för!

Gräsklipparen levereras med två 6,0 Ah batterier. Spänningen är 36V (2 x 18V). Den har separata batterihållare för varje batteri. Varvtalet ligger på 2500 - 3300 slag/min. 

Du får tio klipphöjdssteg och en klipphöjd på 2 - 7,5 cm. Inte nog med allt detta, den har även en uppsamlare som klarar av hela 60 liter. Gräsklipparen är utrustad med XPT, vilket gör att den ger en förbättrad damm- och vattentålighet

Mer från Makita hittar du här

Fördelar

 • Kan användas på gräsmattor på upp till 1360 m2
 • Läcker färg 

Nackdelar

 • Priset

Black and Decker CLMA4820L2-QW

Här har vi en kraftfull gräsklippare på 1600W. Den passar perfekt för gräsmattor upp till 690m², och har två stycken 36V lithiumjon batterier. Den har sju klipphöjdinställningar och klipphöjden är mellan 3,8 - 10 cm. 

Black and Decker CLMA4820L2-QW har en mycket bra ergonomisk handtagsdesign. Det gör att det är lättare att manövrera gräsklipparen, samt att komforten blir betydligt högre när du klipper gräs. 

Dess 3-i-1 funktion förtjänar att omnämnas då den bjuder på enkelt återvinning. Sidouppsamlaren gör att det blir lättare med uppsamlingen vilket gör att det går snabbare sedan när du ska kompostera. 

Med Autosense känner den av motorns belastning, vilket innebär att gräsklipparen minskar alternativt ökar kraften beroende av vad som behövs. Detta gör att driftstiden förlängs. En mycket smart och användbar funktions om vi inte ser överallt. 

Fördelar

 • Du slipper sladdar
 • Kompakt
 • Med Autosense som förlänger drifttiden

Nackdelar

 • Väldigt stark orange färg

Hecht Batteridriven Gräsklippare 46 cm 82 V

Man ser nästan på långt håll hur fin den här gräsklipparen här. Den går på 18 volts batteri och har en laddningstid på effektiva 45 minuter. Klipphöjden är centralt placerad med ett enkelt enhandsgrepp och den klarar också kantklippning.

Arbetsbredden är på 46 cm, vilket är tämligen generöst och höjdjusteringen kan du göra på mellan 2,5-7,5 cm. Denna är dock en riktig premiumprodukt som du får betala lite mer för.

Fördelar

 • Multiklipp
 • Enkelt underhåll 

Nackdelar

 • Högt pris
 • Garanti endast 2 år

Wolf-Garten Gräsklippare Li-Ion Power 37 72V

Wolf-Garten tar fram kraftfulla gräsklippare i olika modeller och här kan du välja om du vill samla upp gräset och lägga det i komposten eller om du vill köra bioclip-metoden och lägga ut klippet på gräsmattan.

Den är tystgående och väldigt bekväm att köra och naturligtvis har du även möjligheten att köpa till ett extra batteri, om du vill ha effektivare körtid.

Har du aldrig använt en batteridriven gräsklippare förut behöver du inte oroa dig, eftersom den levereras med en detaljerad manual som hjälper dig med alla detaljer kring användning och förvaring.

Fördelar

 • 300 m² per laddning
 • 3-in-1 funktion

Nackdelar

 • Kanske inte den snyggaste färgen

AL-KO Gräsklippare Batteridriven Comfort 38,5 LI Energy Flex

För dig som kanske bor i radhus och bara har liten trädgård eller en liten täppa utanför huset, är den här billiga, men prisvärda gräsklipparen definitivt värd en extra titt. Klippbredden är 37 cm och du kan justera klipphöjden mellan 2,5-7,5 cm.

Den har ett hölje i hållbar plast som gör den lätt i vikten och den väger inte mer än 17 kg. Trots det lilla formatet tar den ändå en klippyta på upp till 250-300 kvm.

Gräsuppsamlare tar 45 liter, så den är stor och generös i förhållande till storleken i övrigt. Trots alla dessa effektiva funktioner kommer den till ett förvånansvärt prisvärt pris.

Fördelar

 • Batteriet passar till alla enheter i AL-KO Energy Flex-serien
 • Enkel transport 

Nackdelar

 • Inte ett bra val för stora ytor

Produkter som utgått

Viking Gräsklippare MA 235 Batteridriven

Gräsklipparen från Viking är en lika effektiv som otroligt smidig gräsklippare, som du med enkelhet kan bära ut från förrådet i det smidiga handtaget, samtidigt ger den stadig och pålitlig körning.

Fläkten och bladen skapar en otroligt kraftig luftström som rätar upp grässtråna innan de klipps av och slungas därefter rakt in i en uppsamlingspåse. Du får ett mycket bra klippresultat och kan sedan enkelt tömma uppsamlaren i komposten efteråt.

Ett helgjutet chassi gör klipparen extra beständig och slagtålig och plasten är även den väderbeständig, så den bleks inte i solen, vilket inte direkt har med funktionen att göra, men som ändå ser trist ut.

Hjulen med dubbla kullager är robusta och ger hög komfort och har extra lång livslängd. Batteriet köper du separat och den här gräsklipparen kan klippa gräs på upp till ca 200 kvm på en batteritid.

Klipparen är av en ecodrive-modell och anpassar varvtalet efter hur terrängen ser ut och sparar därmed behövlig batterienergi. Handtaget går att justera i höjdled och för transport eller förvaring kan du fälla ner det helt och hållet.

Batteriet som hör till gräsklipparen är utrustat med en indikator med laddningsnivån synlig, vilket är praktiskt eftersom du kan se exakt hur mycket batteriåtgång du använt.

Du har också en mängdindikator på gräsuppsamlaren, så du behöver aldrig stanna upp och avbryta klippningen för att kontrollera om uppsamlaren är full eller inte. Det kan du läsa av under arbetets gång.


Stiga Gräsklippare Multiclip 47 AE

Stiga känner du säkert igen, men kanske inte att de tillverkar gräsklippare. Men det gör de! Här får du alla fördelar som den batteridrivna gräsklipparen ger, d.v.s. inget utsläpp, 30% lägre ljudnivå än bensindrivet, och en effektiv klippning av din gräsmatta.

Den har fem positioner för klipphöjd och handtaget gör den otroligt lättkörd och inte alls så klumpig som en bensindriven gräsklippare kan vara (även om den här faktiskt liknar på en bensindriven klippare).

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals