Bästa Paviljongen (2024) → BÄST I TEST

Sommaren är en årstid för härliga tillställningar och fester utomhus. Hos oss i Skandinavien kan dessvärre vädret ofta spela oss ett spratt och det kan vara rätt nervöst att ordna en stor tillställning utomhus, just på grund av vädret. Då kommer en snygg och funktionell paviljong väl till pass!

För att du ska kunna välja en paviljong som är optimal för just dina behov har vi sammanställt det här testet och här kan du hitta ett flertal olika typer av modeller. Det finns praktiska partytält som utgör tillfälliga lösningar för olika tillställningar och det finns också konstruktioner som du kan ha i din trädgård eller på din uteplats året runt.

10 Bästa Paviljongerna

1. Bäst i test – Hillerstorp Pergolux 3 x 4 m

Paviljongen och paviljongen Hillerstorp Pergolux som är 3×4 m är inte bara ett praktiskt solskydd utan pryder verkligen också sin plats i trädgården eller på uteplatsen. Hillerstorp Pergolux är tillverkad i aluminium och finns i både svart och vitt. 

Under takribborna finns ett polyestertyg som också snabbt och enkelt kan dras undan om du vill ha sol på uteplatsen där paviljongen är placerad. Med draganordningen får du snabbt skugga, vilket är perfekt heta dagar när du vill vistas ute, kanske för en lunch eller middag.

2. Hillerstorp Luxor Pavilion 3 x 3 m

Här har vi paviljong nummer två från Hillerstorp och den här mäktiga paviljongen är perfekt för större tillställningar och fester när du vill vara säker på att kunna vara ute i vilket väder det än blir. Paviljongen mäter 3 x 3 meter och är 278 cm i höjd. Här kan du bjuda på buffeér, servera middagar och anpassa paviljongen efter behov. 

Är det hett ute låter du sidorna vara öppna och knutna kring stolparna men är det däremot vind och regn kan du stänga till en, två eller alla fyra sidorna, allt efter behov. Paviljongen finns också i flera färgalternativ.

3. Jabo Pergola 3 x 3 m

Jabo Pergola 3 x 3 m är en fantastiskt elegant paviljong som i sin modernistiska enkelhet verkligen pryder sin plats i trädgården. Paviljongen är tillverkad i pulverlackad aluminium och har en vattenavvisande solskyddsduk som skyddar effektivt mot både regn och solens starka strålar. 

När säsongen är slut är det enkelt att ta ner duken som är uppsatt med hjälp av av knytbandet och förvara den tills det är dags för en ny utesäsong. både tyg och stolpar kan tvättas av med en trasa med vatten och mild såpa och har du en trädgårdsslang kan du också snabbt spola av dem om du föredrar det.

4. Pavilion 3 x 3m

För dig som söker ett enkelt och praktiskt partytält som snabbt kan stuvas undan är Pavilion 3 x 3 meter ett utmärkt alternativ. Tyget består av av ett tunt och lätt textilmaterial i polypropylen som ger skugga och även tål lättare regn.  

Förutom tyget består konstruktionen av delbara stålrör som är vitlackerade. Det gör att de här enkla partytältet ger ett elegant och syrligt intryck när det står uppställt i trädgården.  Partytältet fixeras med hjälp av tältpinnar och snören.

5. Jabo Pergola Wall Fixed 4 x 3 m

En väggmonterad paviljong är perfekt för dig som vill ha en mer ombonad uteplats som ger ett effektivt skydd heta dagar. Dessutom ger en paviljong av det här slaget ett modernt intryck till en del av byggnaden som kan vara ganska intetsägande. 

Tack vare den här modellen får du genast en mycket mer intressant uteplats som är roligare att inreda och ger ett mer estetiskt intryck. 

Taket består av polyestertyg och är vattenavvisande. Vidare består konstruktionen av pergola, ribbor i taket och en aluminiumkonstruktion. Längden från väggen till ytterkanten är 300 cm och intill väggen är höjden 250 cm, medan den lägsta punkten på utsidan är 222 cm.

6. VidaXL Party Tent 3 x 6 m

Ska du ha en stor fest som exempelvis ett bröllop eller en studentfest utomhus måste du förstås vara säker på att firandet kan bli av under alla omständigheter. VidaXL Party Tent 3 x 6 m skapar den möjligheten. 

Tack vare sin gedigna konstruktion med dekorativa sidofönster skapas ett uterum i trädgården. I ena änden finns en dörrpanel med dragkedja som gör att du kan hålla vind och regn borta om det skulle behövas. 

Konstruktionen är i grunden enkel med en ram i rostfritt stål och ett vattenbeständigt polyetentyg med tak och sidor som du kan justera efter behov.

7. VidaXL Party Tent Med Sidoväggar  2.5 x 2.5 m

Partytältet VidaXL Party Tent Med Sidoväggar ger en öppen vy med skugga på taket och tack vare sidoväggarna i nät håller den myggor och insekter på utsidan, samtidigt som du får full luftgenomströmning. Det är helt enkelt en fantastisk konstruktion som passar utomhustillställningar under sommarkvällarna. I det här tältet kan du verkligen njuta av av både fest och middag sena sommarkvällar. 

Taket är vatten- och UV-beständigt och sidoväggarna har också dragkedja, vilket garanterar att insekterna håller sig på utsidan. Med leveransen av tältet får du monteringstillbehör som gör det lätt för dig att sätta upp tältet.

8. Dancover Party Tent Plus 4 x 8 m

Här har vi ett väldigt ambitiöst partytält som består av en paviljong konstruerad av kraftig stålram med kraftigt polypropylen. Sidoväggarna är avtagbara och båda långsidorna är utrustade med fönster. Tältet har två ingångar, en på varje gavel.

Ska tältet monteras upp på en hård yta som exempelvis asfalt eller stenplattor finns det en bottenram som kan köpas till. Det är ett perfekt partytält för den som ska ha större fester och middagar och vill ha ett vädersäkrat evenemang.

9. Dancover Party Tent Plus 4 x 6 m

Den andra paviljongen från Dancover är ett riktigt kvalitetstält och ger ett mycket elegant intryck, tack vare sina exceptionellt stora fönster i plast som ger ett härligt inflöde av ljus.  Ramen är konstruerad för att vara extra stark och tålig och textilmaterialet och plasten är tillverkad av hållbar PVC-plast.  

Notera att precis hela tältet är återvinningsbart och behöver alltså inte bidra till att öka sopberget, efter att den blir för sliten för att användas. Då sorterar du helt enkelt materialet i plast- och metallåtervinningen på en återvinningsstation. Dancover tillhandahåller också reservdelar om någon del skulle gå sönder. 

10. VidaXL Pavilion 3 x 3 m 47981

Sist ut har vi en riktig designpärla och det här blir garanterat ett elegant blickfång i din trädgård eller på din uteplats. Familj och vänner erbjuds skön skugga heta dagar och konstruktionen håller både regn och stark sol borta på grillfester och födelsedagsfirande.

Konstruktionens fyra ben består av dekorativa svetsningar som ger ett japansk intryckt i sin enkla elegans.Det vita taket skapar en snygg kontrast till den svartlackade stålkonstruktion. Behöver du mer utrymme än vad 3 x 3 meter kan erbjuda är det här en konstruktion som ser väldigt snygg ut om du ställer flera av dem på rad.

Tänk på det här innan du köper en paviljong

I det här testet har vi presenterat hela 10 stycken olika paviljonger och du kan säkert konstatera att det finns många fler än så att välja mellan på marknaden. Därför är det bra att redan på förhand planera för köpet genom att bestämma vad som är viktigt för dig när det gäller partytält.

Material

Materialvalet är otroligt viktigt och beroende på vilka förhållanden du ska använda tältet i så behöver du tänka på vilka val du gör här. Ska tyget vara absolut solbeständigt behöver det vara tillräckligt tjockt för att inte släppa igenom sol alls och det måste också vara UV-beständigt så att det inte slits av solen.

Vissa ramkonstruktioner är så tunna att de inte klarar av särskilt mycket vind och blåser det mycket där du bor måste konstruktionen också klara det genom att monteras på ett särskilt sätt. 

Höjd

Ska du servera middagar eller ha olika framträdanden för många gäster är det förstås viktigt att alla kan stå rakt och röra sig fritt i paviljongen. Innertakshöjden är därför alltid viktig och en höjd på ca 250 cm det allra bekvämaste. För hemmabruk för några få personer kan den förstås vara lägre. 

Vikt

En paviljong med textil kan inte stå ute året runt utan du behöver kunna packa ner den och stuva undan den mellan användningarna. Är ni fler som kan hjälpas åt med det här kan ni använda er av mer komplicerad struktur. Om du ensam ska ta upp paviljongen i trädgården varje gång ska du välja en som är tillräckligt lätt för att du ska kunna hantera den själv.

Vanliga frågor om paviljonger

Hur bygger jag en paviljong?

Att montera upp en paviljong är oftast väldigt enkelt och instruktioner medföljer.

Kan en paviljong stå ute på vintern?

En paviljong måste alltid plockas in till vintern om det inte är en permanent konstruktion.

Hur förankras en paviljong?

Det finns olika lösningar: bland annat ramkonstruktioner eller tältsnören- och pinnar.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals