Bästa Musfällan (2024) → BÄST I TEST

Möss i ett hus kan göra otroligt stor skada och har du riktiga problem och har provat allt från musskrämma till att skaffa katt utan resultat är det dags för en musfälla. På plussidan ligger definitivt att det finns många avancerade musfällor idag som gör att du inte behöver se det döda bytet eller ta i det. Du kan kan tömma musfällan väldigt snabbt  ändå. 

Det finns också olika varianter när det gäller drift och du kan välja mellan manuella musfällor eller sådana som går på gas och el.

9 Bästa Musfällorna

1. Bäst i test – Victor Multi Kill Electronic Mouse Trap M260

Musfällan Victor Multi Kill Electronic Mouse Trap M260 är en av marknadens absolut mest avancerade fällor och med en absolut human och snabb avlivning så kan du fånga upp till 10 möss åt gången, innan du behöver tömma den. Det görs genom att den har två olika kammare, varav en vara musen fångas in i den första med ett bete. 

Den här kammaren består av elektriskt laddade plattor som snabbt av avlivar skadedjuret med en elchock. Kammaren roterar sedan och djuret samlas upp i en uppsamlingslåda med plats för upp till 10 möss. 

När behållaren är full indikerar musfällan det genom att en gul lampa tänds. En omgång batterier räcker till ca 150 fångster. Victor Multi Kill Electronic Mouse Trap M260 är dessutom barn- och husdjurssäkrad. 

Har du väldigt mycket besvär med möss hemma kan vi varmt rekommendera att du investerar i den här musfällan även om den kostar mer än genomsnittet eftersom den kommer att kunna hjälpa dig på ett effektivt sätt.

2. Victor Electronic Mouse Trap BM250S

Den andra och lite enklare musfällan från samma företag som vår vinnare är även den eldriven och avlivar djuret effektivt och skonsamt med en elstöt. Det här är en musfälla som är godkänd av Naturvårdsverket och är utrustad med en säkerhetsbrytare som skyddar barn och husdjur.  

När musfällan har fångat ett djur avger den ett blinkande grönt ljus och när lampan blinkar rött indikerar det att batterinivån är låg. En uppsättning på 4 batterier avlivar upp till 100 möss. 

Konstruktionen är formgiven med smala fack som effektivt fångar djuret och förhindrar den att rymma eller skadas utan att effektivt avlivas. Vid öppning och tömning av aktiveras hela fällans funktion så att den kan hanteras på ett säkert sätt. Luckan och konstruktionen är också formad på ett sätt som gör att du inte behöver ta i det avlivade skadedjuren med händerna.

3. Goodnature A24 Rat & Stoat Trap

Musfällan från Good Nature fungerar tillsammans med små gasbehållare som med hjälp av tryck avfyrar en kolv som avlivar skadedjuret omgående. Kolven dras tillbaka och fällan laddas automatiskt om på nytt. Skadedjuret faller till marken och kan tas om hand av rovdjuret eftersom lockbetet är helt giftfritt.

Musfällan Goodnature A24 Rat & Stoat Trap är alltså avsedd att användas utomhus men om du har problem med möss och råttor inomhus går den lätt att använda där om du monterar upp den på ett korrekt sätt. 

Det finns ett flertal olika tillbehör att köpa till den här fällan som gör att du kan anpassa den för inomhusbruk eller om du vill kunna flytta runt den mellan olika ställen. Med i köpet levereras en pump som ser till att betet hela tiden är färskt och tilltalar skadedjuren.

4. Swissinno Supercat Mousetrap 2 pcs

Den här smarta och smidiga musfällan från Swissino är en modern variant på den klassiska musfällan på en träplatta. Här laddar du fällan med bete och när skadedjuret kommer för att ta maten så slår musfällan igen och avlivar bytet effektivt. 

Den schweiziska designen har extremt kraftfulla fjädermekanismer så du behöver inte oroa dig för att musen inte skulle bli snabbt avlivad.  

Fällan är human och effektiv och ser till att djuret inte behöver lida. Ett stort plus är att du sedan kan av lägsta gnagaren från fällan utan att behöva röra vid den överhuvudtaget. Det är bara att hålla i musfällan och släppa bytet. Musfällan är också barnsäker genom sin speciella konstruktion.

5. Swissinno No See No Touch Mousetrap

Om du bor på landet, inte har tillgång till el och inte vill använda någon typ av gas är den här manuella varianten med utmärkt val. Med i köpet medföljer ett giftfritt bete tillverkat av 100 % vegetabiliska produkter. 

Ersättningsmat finns att köpa till när det som medföljer är slut. Trots att fällan är helt manuell är den otroligt effektiv och gör dessutom att du inte behöver se avlivningsprocessen när musen fångats i fällan. 

Det enda du behöver göra är att sedan öppna luckan och tömma fällan när den har gått igen.  Det här är ett billigt, effektivt och hygieniskt alternativ för dig som behöver en bra musfälla utomhus eller på landet där du inte har någon eldrift.

6. Victor Clean-Kill Mouse Trap 2-pack

Här har vi testets billigaste musfälla som består av ett kit som passar alla som behöver något enkelt och inte så avancerat. Den är säker att använda eftersom den inte används tillsammans med kemikalier eller gift av något slag. Den passar alltså där det finns barn och husdjur. 

Victor Clean-Kill Mouse Trap är konstruerad som ett rör där musen tar sig in, lockad av betet. Därinne slår fällan igen och avlivar snabbt, humant och effektivt bytesdjuret. Den är sedan enkel och hygienisk att tömma utan att du behöver röra musen.

7. Ryom Giljotti Mouse Trap

Musfällan Ryom Giljotti Mouse Trap är en prisvärd och mycket robust, manuell musfälla som är tillverkad i frost- och UV-behandlad abs-plast. Konstruktionen är väldigt stark och den här kan du använda utomhus och inomhus och den kommer att kunna hjälpa dig länge framöver, tack vare den hållbara konstruktionen. 

Musen ligger kvar inuti fällan efter att den avlivats och går då lätt att avlägsna utan att du behöver röra det döda skadedjuret.

8. Greenline Mouse Trap MotMus Tipper Cage 5.4 cm

Musfällan från Green Line är en lite speciell konstruktion som fungerar annorlunda än de andra i den här guiden. I den här avlivas nämligen inte djuret och fällan kan tömmas ut i naturen eller möjligen avlivas. 

Kom ihåg att naturvårdsverkets lagstiftning kräver att fällor med levande fångster kontrolleras och töms var femte timme för att på det sättet minimera lidande och stress för djuren. 

Den här fällan laddar du med ett giftfritt bete och när musiken går in tippar den och öppningen går igen. Musen är alltså fångad där inne och du kan därefter exempelvis tömma den på en plats långt bort bort ifrån det ställe där du fångade den.

9. Swissinno Rattrap SuperCat

Musfällan Swissinno Rattrap SuperCat är en kraftfullare variant på musfällan Swissinno Supercat Mousetrap 2pcs här i testet. Den här funkar precis likadant, alltså som en modern och hygienisk variant på en klassisk musfälla, men den här klarar också av större gnagare. En blixtsnabb bygel avlöses direkt när skadedjuret snuddar vid bytet och bytet kan också avlägsnas utan att du behöver röra vid det.

Tänk på det här innan du köper en musfälla

Om du har läst igenom den här texten så vet du nu att en musfälla finns i massa olika varianter och inte endast en modell som det var förr. Därför kan det vara svårt att veta vilken som är lämplig eftersom det finns många att välja mellan. Några aspekter att särskilt ta i beaktande innan du köper en musfälla är följande:

Drift

Vill du ha en musfälla som är batteridriven, fungerar med gasampuller eller är helt manuell? Alla har sina för- och nackdelar och en elektrisk musfälla som vår vinnare är ett exempel på en som kan fånga in flera möss innan den behöver tömmas. 

En manuell eller gasdriven musfälla kan du lättare placera utomhus eftersom de inte är väderkänsliga såsom en batteridriven variant är, vilken oftast inte tål väta.

Vanliga frågor om musfällor

Vad är bäst att sätta i Musfällan?

Bland annat bacon eller jordnötter är bra val om det inte ingår bytesmat i köpet.

Vilken musskrämma är bäst?

Victor Multi Kill Electronic Mouse Trap M260.

Varför fastnar inte musen i fällan?

Fällan kan vara felplacerad eller laddad med med mat som inte tilltalar musen.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals