Bästa Förrådsdörren (2024) → BÄST I TEST

Att välja rätt förrådsdörr till förrådet är förstås jätteviktigt, varesig du har ett kall- eller varm förråd. Samma typ av dörrar som är lämpliga att använda till förråd passar också bra som sidodörrar för garage och lagerutrymmen.  

Har du ett uppvärmt förråd så gör en bra dörr att du får ett väl isolerat förråd där ingen värme går till spillo, vilket gör att förrådet då får en lägre driftskostnad för dig. Numera finns det också förrådsdörrar i många olika stilar och alla har möjlighet att hitta en bra förrådsdörr som stilmässigt passar med fastigheten på tomten.

7 Bästa Förrådsdörrarna

1. Bäst i test – Swedoor Kall I30 Förrådsdörr V (80x190cm)

Swedoor förrådsdörrar har en enkel isolering och ska användas för ouppvärmda förråd och utrymmen. Den är avsedd att användas där det är liknande temperatur på insidan som på utsidan. När du väljer dörren Swedoor Kall I30 Förrådsdörr V får du en väldigt robust förrådsdörr som har tappbärande och justerbara gångjärn i höjdled, som även är utrustade med bakkantssäkring.  

Dörrarna är beklädda i furu och och efterbehandlas av köparen med olja eller färg. Karmen består även den av obehandlad furu och har en tjocklek på 105 mm. Låskistan är anpassad för Assa 565.

2. Swedoor Sälen Förrådsdörr V (80x200cm)

Swedoor är verkligen experter när det gäller förrådsdörrar och deras dörr Sälen passar varmförråd såsom garage eller liknande som har en begränsad uppvärmning. Dörren är tillverkad med insida i björkplywood och panelfräst utsida, även den i björk.  

Också den här dörren levereras obehandlad och ska målas direkt i samband med montering. Det kan göras antingen genom att den kan behandlas med oljelasyr eller så kan den målas med täckande färg.

3. Jabo 18° Panel Förrådsdörr V (80x190cm)

Den robusta förrådsdörren från Jabo passar kallförråd och friggebodar med låg eller ingen uppvärmning invändigt. Skillnaden mellan inne- och utetemperatur bör inte överstiga 18 grader om du använder den här dörren. Dörren har standardmått på 80 x 190 cm och i köpet ingår också en robust karm i furu.

4. Swedoor Trysil Förrådsdörr H (80x190cm)

Förrådsdörren Trysil från Swedol är en elegant varmförrådsdörr med fiskbensmönster i björkplywood med slät insida. Det är en dörr som passar bra där du vill ha ett tempererat förråd och en isolerad dörr som håller värmen på insidan och kylan på utsidan.  

Dörr passar utmärkt till alla typer av förråd, friggebodar eller attefallshus. Precis som ovanstående alternativ är det viktigt att du grundmålar dörren direkt efter upphängningen av den.

5. Swedoor Landscape KDFU0818GMH Förrådsdörr H (80x185cm)

Förrådsdörren Landscape från Swedoor är en snygg dörr med ett avlångt fönster bestående av 4 mm enkelglas, vilket ger ett utmärkt ljusinsläpp och även en modern look.  Dörren är grundmålad vid leveransen och det är alltså bara för dig att täckmåla den med valfri färg när du satt upp den. 

Kom ihåg att måla utsidan på dörren samtidigt, eftersom den kan böja sig annars om torkningen sker i ojämna etapper. Dörrarna levereras med justerbara gångjärn, karm och en låskista av typen 565. 

Förrådsdörren Trysil är isolerad med 33 mm frigolit, vilket ger en isolering som är lämplig för för alla ouppvärmda utrymmen. 

6. Vibostugan 10° Förrådsdörr (153x190cm)

Vibostugan har också tagit fram förrådsdörrar som är dubbeldörrar och perfekta för dig som behöver en större dörröppning till förrådet. Konstruktionen består av en dörr och en sidopanel, som du kan öppna upp vid behov. Modellen är lämplig för kallutrymmen där temperaturen mellan inomhus och utomhus inte är extrema. 

Den här dörren håller precis samma kvalitet som andra dörrar från Vibostugan och det är en perfekt dörr för kallgarage eller förråd där du har mer skrymmande trädgårdsutrustning som fyrhjuliga gräsklippare med mera.

7. Vibostugan 62074275 Förrådsdörr (128.5×197.8cm)

Sist ut har vi en förrådsdörr som är snarlik Vibostugan 10° här ovan, men som är en dubbeldörr som är lite smalare. Modellen är på totalen 128,5 cm bred med en dörr som har standardmåtten på 80 cm och en sidopanel som är öppningsbar från insidan. 

Med i köpet får du en kolv som är 150 mm bred. Den utvändiga beklädnaden består av 11 mm panel och invändigt är den klädd med furuplywood. Den här dörren är precis som alla andra dörrar från Vibostugan tillverkad i Sverige.

Tänk på det här innan du köper förrådsdörr

Förråd är lite speciella utrymmen eftersom de ofta inte är uppvärmda och har speciella förhållanden när det gäller temperatur och luftfuktighet. Av den anledningen är det bra att planera inköpet av dörr noga så att du får rätt typ av dörr. 

Isolering

Om du har ett kallförråd behöver du bara en dörr med enkel frigolitisolering. Har du ett uppvärmt förråd behöver du en mer välisolerad dörr och vill du också ha fönster i dörren bör du se till att glaset är tillräckligt tjockt för att isolera ordentligt. Det är onödigt att köpa en värmeisolerad dörr till ett kallförråd och naturligtvis bör du absolut inte göra tvärtom, eftersom du då kommer att så att säga elda för kråkorna. 

Dubbel eller enkel dörr

Att fundera över om du vill ha en dubbel eller enkel dörr kan också vara bra att göra innan.  Är det ett förråd där du ofta ska bära in grejer och förvara skrymmande saker kan det vara idé att investera i en dubbeldörr från allra första början så att du slipper göra om hela arbetet senare. 

Lås

Låskolv och nycklar brukar inte ingå i köpet utan är något du får köpa separat. I bruksanvisningen står det vilken typ av lås som dörren är konstruerad för. Handtag ingår ofta, men inte alltid.  Det här är alltså ytterligare en aspekt som du bör kontrollera innan köpet. 

Vänster- eller högervänd

Att du kan hänga dörren i den riktning du vill är naturligtvis en jätteviktig sak att kontrollera och vill du öppna dörren åt visst håll måste du förstås vara säker på att dörren är av rätt sort. De flesta dörrar finns i båda varianter och är något som du själv kan välja i samband med köpet.

Vanliga frågor om förrådsdörrar

Vad menas med 18 gradig dörr?

18-gradersdörrar är avsedda för förråd med viss uppvärmning, alltså kring 18 grader.

Vad är Kallförrådsdörr?

Det betyder att den endast är lämplig att använda i ouppvärmda utrymmen.

Vad menas med 10 gradig dörr?

Temperaturskillnaden mellan ut- och insida ska inte ska överstiga 10 grader.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals