Bästa solsängen 2024 – Sköna möbler för vilsamma dagar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Den perfekta utomhusmöbeln för lata dagar i solen måste väl ändå vara en solsäng? De är bekväma, ofta justerbara så att du kan sitta och ligga som du vill och de flesta är dessutom snygga

Solsängen kan stå på uteplatsen, vid poolen, på balkongen, på altanen eller precis vart du vill egentligen - och sedan kan du bara ligga där med en kall dryck och njuta av sommaren.

Under sommaren spenderar vi ofta större delen av dagen utomhus, och du vill kanske inte alltid sitta upprätt. Ibland vill du kanske ligga halvt bakåtlutad och sola dig, eller kanske ta en tupplur i skuggan. En filt på gräset fungerar naturligtvis, men det är inte överdrivet bekvämt egentligen. 

En solsäng är ett bra val för avslappning och njutning

En bra solsäng ska vara stabil, bekväm och av hög kvalitet så att den kan hänga med många somrar. Men att veta vilken som är bäst är inte alltid så lätt, och därför har vi letat fram några av de allra bästa - här hittar du våra tre vinnare, och några utmanare. Du kommer med stor sannolikhet att hitta din egen favorit bland dessa sköna solsängar.

Våran vinnare i premiumklassen är en annorlunda, snygg och otroligt mysig solsäng med smarta funktioner: Järnsta Solsäng. Även vinnaren i mellanklassen Solsäng med Dyna Konstrotting har plats för två personer och är en högkvalitativ och skön solsäng. 

Lite enklare men ändå bekväm och praktisk är vinnaren i budgetklassen, Comfort Garden Outfit, som passar bra för den som vill ha en helt vanlig solsäng till ett mycket bra pris.

Premium: Järnsta Solsäng

Vem skulle inte vilja spendera härliga sommardagar i den här fina solsängen? Här kan man krypa upp och mysa oavsett om man vill läsa en tidning i skuggan, eller njuta av solen. Storleken är kanske i minsta laget, men istället är den betydligt mysigare och mjukare än en vanlig solsäng.

Om du drar isär solängen så blir ena halvan till en liten bänk, och under finns ett praktiskt bord. Perfekt när du får besök, eller om du inte vill behöva lämna sin favoritplats när det är dags att äta lunch.

Fördelar

 • Praktiska funktioner
 • Väldigt snygg
 • Enkel att montera

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Möjligen en aning kort

Mellan: Solsäng med Dyna Konstrotting

Det här är en riktigt rymlig och härlig solsäng. Det här är en dubbel solsäng, vilket är perfekt när ni vill sola tillsammans - eller om ni vill slippa bråka om vem som ska ligga där. Här får du såväl hög kvalitet som hög komfort.

Ryggstödet kan justeras i fyra olika lägen och dynorna är tjocka, och dessutom 120 centimeter breda tillsammans - här finns alltså gott om plats för båda två.

Fördelar

 • Justerbart ryggstöd
 • Enkel att rengöra
 • Tjocka dynor

Nackdelar

 • Passar inte mindre utrymmen

Budget: Comfort Garden Outfit

Om du föredrar en vanlig och enkel solsäng så är det här ett utmärkt val. Den här är bekväm, har en justerbar rygg, är hopfällbar - och dessutom väldigt billig!

I den här bekväma solsängen kan du sitta eller ligga precis som du vill, ryggstödet kan fällas ned i plant läge men också luta lite grann så att du kan sitta bekvämt. Här finns det gott om plats att sträcka ut sig - perfekt såväl när du vill sola, som när du bara vill ta det lugnt.

Fördelar

 • Bekväm
 • Mycket billig
 • Ställbart ryggstöd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Vilken solsäng ska jag välja?

Det beror förstås helt på vad du föredrar, och hur och vart du har tänkt använda solsängen. För en del känns det mest värt att satsa på en solsäng av högre kvalitet, och som uppfyller ens kriterier helt. Medan andra mest vill ha en solsäng att använda då och då, och tycker att priset är det viktigaste.

För den som har tänkt använda solsängen regelbundet och under lång tid så kan det vara en bra idé att satsa på en lite bättre, men om man hellre vill köpa billigare och byta ut dem oftare så fungerar förstås det också.

Även när det gäller utformningen så beror det på vad man behöver, och vill ha. Att välja en dubbel istället för två vanliga är förstås mysigt, och en fördel med det är att du får extra mycket plats när det bara är du som ligger i solsängen. Men för andra är det mer praktiskt att ha två vanliga, och istället kunna placera dem på olika ställen.

Är det bäst att köpa två vanliga solsängar, eller en dubbel?

Det finns fördelar med båda alternativen. Fördelen med två enkla solsängar är förstås att ni kan placera dem vart ni vill, och inte alltid behöver sitta på samma ställe. Om den ena vill sitta i skuggan med en bok och den andra vill ligga och sola, så är det inga problem.

En annan fördel med enkla solsängar är att utbudet är lite större, vilket gör det lättare att hitta precis det ni vill ha. Det är också lättare att hitta billiga alternativ.

Fördelen med en dubbel solsäng är förstås att det är lite mysigare, och det är betydligt enklare att gosa i en större solsäng. Om ni har tänkt låta dem stå på samma ställe hela tiden, och de ska stå bredvid varandra, så kan det också vara mer praktiskt med en dubbel.

Så det beror helt enkelt på vad ni själva varandra, och vad som passar bäst för just er. Och inte minst, vad ni föredrar. Fundera på vad som blir mest praktiskt för er, inte bara just nu utan även på längre sikt.

Hur och vart förvarar jag solsängen vid oväder och under vintern?

Mindre solsängar är lätta att ta in över vintern, och det är också det bästa alternativet om du vill att de ska hålla länge. Om det regnar så är det en bra idé att åtminstone ställa solsängen under ett tak. Ett överdrag kan också användas för att skydda solsängen.

Större och tyngre solsängar är inte lika lätta att flytta runt, men har du plats att förvara dem så är det bästa att ta in dem under vintern. Har du inte den möjligheten så kan du även använda ett överdrag. Om det regnar bör du också använda ett överdrag.

Våra favoriter

Premium: Järnsta Solsäng

Den här solsängen är både fantastiskt vacker och väldigt mysig. Den har en praktiskt skärm som kan användas när du vill ha lite skugga. Den runda formen är både snygg och gör att det känns lite extra mysig att krypa upp i.

En stor fördel med den här solsängen är att det går att dra isär den, och under finns ett litet bord. Då blir det som sittplatser på båda sidor, och ett bord i mitten. Perfekt när du vill sitta och fika eller äta lunch ute i solen.

Tyvärr är den väldigt dyr, men för många så känns den förmodligen ändå prisvärd. Det är en snygg och stilren solsäng, som har flera funktioner - och som passar in nästan överallt.

En annan nackdel är att den är lite kort. Längden är 153 centimeter, vilket kan göra det svårt att sträcka ut sig helt. Men för den som hellre kryper ihop i en mysig, rund solsäng så passar den här väldigt bra.

Fördelar

 • Praktiska funktioner
 • Väldigt snygg
 • Enkel att montera

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Möjligen en aning kort

Mellan: Solsäng med Dyna Konstrotting

Det är svårt att inte älska den här fantastiska solsängen. Den har oändligt många fördelar, men vi kan faktiskt inte hitta en enda nackdel.

För och främst så är det en väldigt rymlig solsäng. Storleken på dynorna är 190 x 60 centimeter, så den totala bredden är alltså 120 centimeter. Här får ni gott och väl plats två personer, eller en person som vill kunna breda ut sig lite extra.

Ryggstödet är justerbart så att du både kan sitta och ligga bekvämt, och eftersom solsängen är tvådelad så kan du och den som sitter bredvid välja olika lutningar - kanske vill du ligga plant medan den andra vill sitta halvt tillbakalutad, det fungerar alldeles utmärkt!

Den här är en stadig och hållbar solsäng av hög kvalitet, som trots sin stabila konstruktion ändå har en låg vikt och därför är enkel att flytta - ifall solen skulle flytta sig eller om ni vill byta miljö, till exempel.

Dynorna är tjocka, så här ligger ni bekvämt hela dagen om ni vill. Det finns som sagt många fördelar med denna fina solsäng, men sammanfattningsvis så är det en mycket prisvärd produkt för den som vill ha en lite lyxigare solsäng.

Fördelar

 • Justerbart ryggstöd
 • Enkel att rengöra
 • Tjocka dynor

Nackdelar

 • Passar inte mindre utrymmen

Budget: Comfort Garden Outfit

Med tanke på det låga priset så är den här solsängen riktigt bra. Den har en bra längd så att du kan ligga raklång och sträcka ut dig, och den har ett ställbart ryggstöd så att du kan välja om du vill sitta upp eller ligga ned.

Det är kanske inte den snyggaste solsängen, men det är en enkel och smidig solsäng som fyller sitt syfte. Den är smidig och kan lätt flyttas, och den är enkel att använda.

Det här är alltså ett väldigt bra val för den som vill ha en enklare solsäng, men som inte vill behöva betala flera tusen för den.

Fördelar

 • Bekväm
 • Mycket billig
 • Ställbart ryggstöd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Våra utmanare

Nordstrand Solsäng

Det här är en enkel men bra solsäng som känns mycket prisvärd. Den är robust och bekväm, enkel att montera och har en låg vikt som gör den lätt att flytta runt. Den är smidig, ganska snygg och stilren, så den passar in nästan överallt.

Ryggstödet kan justeras i fem positioner. En nackdel är dock att formen på såväl ryggstödet som sittdelen gör att det inte går att ligga helt plant, och det kan vara svårt att ligga på mage. För den som föredrar ryggläge i solsängen så fungerar det dock alldeles utmärkt.

Den rundade formen på framför allt sittdelen är annars en fördel, som gör att man sitter bekvämt och i en komfortabel ställning. Det här är helt enkelt en perfekt solsäng att bara sitta och slappa i, eller sola.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Fem positioner
 • Lätt att montera

Nackdelar

 • Går inte att ligga helt plant

Tullstorp Solsäng

Det här är en lite annorlunda solsäng, som istället för stadiga ben har rundade medar. Den är väldigt stor - 180 x 200 centimeter, alltså precis som en dubbelsäng. Här får alltså två personer plats utan problem, och det finns även två integrerade kuddar högst upp.

En nackdel är att den känns väldigt låg, och den känns egentligen inte allt för stabil och stadig. Men för den som vill ha en gungig solsäng med plats för två personer, och till bra pris dessutom, så kan det här vara ett bra val.

Fördelar

 • Stor
 • Smidig
 • Integrerade kuddar

Nackdelar

 • Väldigt låg

Comfort Garden Solsäng Vila

Det här är en mycket bekväm och rymlig solsäng. Även om den “bara” har plats för en person så finns det gott om plats för den personen, längden är nämligen 206 centimeter och bredden 86,5 centimeter.

Ryggen är ställbar så att man både kan ligga och sitta bekvämt, och dynan är tjock och bekväm. Solsängen känns väldigt stadig och stabil.

Nackdelen är dock priset, det är nämligen en väldigt dyr solsäng. Men för den som vill unna sig en riktigt robust och mycket bekväm solsäng så kan den ändå vara ett bra val.

Fördelar

 • Ställbar rygg
 • Stabil
 • Väldigt lång

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Venture Design Solsäng Copacabana

Det här är en stabil och stadig solsäng, med en tjock och bekväm dyna. Ryggen är ställbar så att du kan sitta eller ligga precis som du vill. Dessutom är den stilren och snygg!

Det här är en otroligt prisvärd och bra produkt för den som vill ha en stabil och bekväm solsäng att spendera många timmar i.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Tjock och bekväm dyna
 • Ställbar rygg

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals