Bästa Swimspa (2024) → BÄST I TEST

Ett swimspa är verkligen en fantastisk lösning för dig som inte vill eller kan installera en stor pool på uteplatsen. Med ett swimspa får du njuta av ett spabadets alla lyxiga funktioner och samtidigt får du ett utrymme för simträning. I ett swimspa finns starka jetmotorer som kan aktiveras och du simmar då så att säga motströms i dem. 

Fördelen är att jetmotorerna kan regleras och att de dessutom är placerade så att du på ett bekvämt sätt kan hålla huvudet ovanför vattenytan. Ett riktigt bra swimspa behöver verkligen inte vara stort och det finns varianter på under tre meter som fungerar alldeles utmärkt.

9 Bästa Swimspana

1. Bäst i test – Denform Swimspa 6M Twin System

De populära Swimspat Denform Swimspa 6M Twin System är en lyxig och mycket funktionell produkt som erbjuder många härliga och avkopplande upplevelser. Det här är verkligen ett swimspa med extra allt och det är mycket välutrustat och har funktioner för aromaterapi, musik och anslutning till högtalare. Här finns också härliga och effektfulla ljuseffekter som ljusnande vattenfall och en mängd olika massagefunktioner. 

Den har ett elegant undervattensljus som gör det här till ett väldigt härligt ställe att koppla av i efter att solen gått ner och det skymmer. 

Den är uppdelad i två delar, vilket gör att du kan anpassa badtemperaturen och ha varmare i spadelen och en behaglig temperatur på cirka 25 grader i den andra delen. Skiljedelen är också effektivt isolerad så att så lite värmeförlust som möjligt förekommer i spadelen.

2. Artesian Spas Swimspa Garden Spas Azalea

Du som söker efter ett lite mindre swimspa som är tillräckligt långt för att man ska kunna sträcka ut sig ordentligt och simträna i har ett utmärkt alternativ här. 

Den ger dig även ett härligt massage om du vill det och väljer du att värma upp vattnet till strax under 40 grader så gör den isolerade konstruktion att den håller värmen länge. Vill du sedan snabbt justera om till en behaglig badtemperatur på 25 grader går det också alldeles utmärkt. 

Den har stämningsfull belysning som gör att den är perfekt att använda även kvällstid och är en behaglig plats för dig med vänner och familj att koppla av i en fredagskväll efter jobbet.

3. Denform Swimspa 4.2 M

Swimspat från Denform är strax över fyra meter och har dessutom integrerade barnsäten så att den passar alla familjemedlemmar. Den kan utgöra en svalkande badplats på sommaren med en behaglig temperatur på cirka 25 grader.  

Vill användaren ha massage och avkoppling istället är det bara att dra igång massageeffekterna och höja temperaturen. Spaet är är designat med snygga microled-ljus längs vattenytan och har precis som vår vinnare från samma märke integrerat högtalarsystem med pop-up funktion och möjlighet att koppla in musik. 

Även den här varianten har en funktion för aromaterapi. Det finns ett stort antal massagemunstycken i Denform Swimspa 4,2 m. Det är verkligen ett allroundbad som hela familjen kan glädjas åt.

4. Passion Swimspa Fitness 2 Deep

Det här swimspaet finns som två alternativ. En som har en utpräglad simdel med motströmsstrålar och en separat massagedel. Vilken du än väljer finns det sköna massagefunktioner med så kallad Aqua Rolling Massage som är särskilt effektiv på ömma muskler. 

Väljer du den med två delar kan du ha olika temperaturer i respektive bad. Föredrar du varianten som har ett enda bad kan du snabbt växla mellan temperaturer och jetmunstycken för att få den funktion du vill ha. Det här är helt enkelt ett perfekt bad för dig som vill ha avkoppling och simträning i en och samma funktion.

5. Svenska Badrumsinredningar Swimspa Lexington

Swimspat Lexington från Svenska Badrumsinredningar är ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett väldigt lyxigt spabad för dig och din familj och även ha en del där du kan träna.  

Stommen är tillverkad i aluminium och den patenterade bottenplattan gör att hela spabadet står stadigt på plats var du än ställer det. Det här är ett swimspa som det är lätt att utföra service på, eftersom Svenska Badrumsinredningar verkligen har tänkt till här. Det är lätt att komma åt, att byta delar på och du kommer kunna sköta om badet på ett optimalt sätt och förlänga livslängden rejält.

6. Artesian Spas Swimspa Bimini 52

Det kompakta men härliga swimspat från Artesian kombinerar verkligen allt och här har du gott om benutrymme och lyxiga säten som ger unika och väldigt välutvecklade massageupplevelser.  Kaskadvattenfall finns som tillval som dessutom är snyggt upplyst, vilket ger en verkligt härlig effekt kvällstid.  

Du kan styra motorerna så att du får en härlig simträning med ett temperaturval som passar dig och som gör att du snabbt kan byta om från det varma spabadet till en behaglig simtemperatur på ca 25 grader. Den är utrustad med hela 52 jetpumpar och har också ozonrengöring.

7. Comfort Garden Swimspa Blue Lagoon 4.2 M

Vi är väldigt förtjusta i det kompakta swimspaet Blue Lagoon eftersom det erbjuder så otroligt spännande funktioner med både simträning och avkoppling i ett och samma kompakta utrymme. Det här är dessutom en otroligt estetisk variant som inte gör avkall på funktionerna för den sakens skull. 

Här har du med andra ord swimspa och bubbelpool i en och samma produkt. Det går att ha igång den utan problem och använda den året runt. Den har ett extra starkt termolock som gör att den värms snabbt upp och behåller värmen effektivt. 

Pumparna är kraftfulla och här kan du ligga på ett och samma ställe och få en effektiv simträning. Eftersom det är välisolerat är det också billigt i drift och även utrustat med grundläggande säkerhetsvärme vintertid som gör att spat håller kvaliteten av år efter år.

8. Swebad Swimspa Aqua Gym Max

Poolföretaget Swebads Swimspa är ett lyxigt och elegant spabad som är avsett att användas både för träning och avkoppling. Modellen är otroligt smart designad och i ena änden har den plats för hela fyra säten med hydroterapi, nack och axelmassage och ryggmassage. Starka jets gör att du kan använda resten av utrymmet för träning.

Modellen är utvecklad med en särskild metod, vilket betyder att värmen som alstras i pumparna tas tillvara och återanvänds många gånger. Därför är det här spabadet också väldigt energibesparande.

9. Passion Swimspa Dynamic Deep

Det otroligt lyxiga swimspat Passion Swimspa Dynamic Deep ä hela sex meter långt och perfekt för dig som verkligen vill ha möjlighet att simträna. Det är tvådelat och simdelen har flera olika funktioner, bland annat varumärkets egen pumpdesign som de kallar för riverswim-system. 

Systemet består av fem stora turbojets som är placerade intill varandra och sträcker sig över hela spabadets bredd. Funktionen täcker alltså hela vattenytan och gör simningen till en väldigt realistisk och bekväm upplevelse. Dessutom är turbojet munstyckena placerade lagom djup under vattenytan så att du kan ha huvudet bekvämt ovanför vattnet eftersom strömmarna lyfter upp dig. 

Spadelen har rymliga säten och ett flertal sköna funktioner för rygg- och nackmassage.

Tänk på det här innan du köper ett swimspa

Ett swimspa är en stor investering och dessutom finns det en mängd olika tekniker som används i tillverkningen som alla har sina specifika egenskaper. Av den anledningen är det viktigt att du tar dig tid och gör noggranna efterforskningar innan du gör ditt köp. Här nedan listar vi tre saker som är viktiga att tänka på.

Spa- och simdel

Spa och simdelen fungerar på olika sätt och det är viktigt att du funderar över vilken av dem som är viktigast. Det finns swimspan som är utvecklade framförallt för träning och så finns det också lyxiga, tvådelade varianter där du får med en mängd olika massagefunktioner. 

Baddjup

Om du har familj med småbarn i hushållet är det en bra idé att ta en titt på djupet och att det finns en grundare yta för de mindre barnen att vara på.

Energiförbrukning

Ju kallare det är där du bor, desto mer elförbrukning kommer det att gå åt för dig att värma upp och underhålla spabadet. Var därför noga med energiklassificeringen och vilka funktioner som finns i spat för att isolera värme.

Vanliga frågor om swimspa

Vad kostar ett Swimspa?

Mellan 50 000 och 250 000 kr.

Hur mycket el drar ett Swimspa?

Mellan 200-500 kwh per månad

Hur är det att simma i ett Swimspa?

Ett swimspa av hög kvalitet ger mycket bra simträning.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals