Bästa Spabadet (2024) → BÄST I TEST

Ett spabad är härligt att ha i trädgården och det brukar uppskattas av både familj och vänner. Att kunna koppla av tillsammans med familjen en fredagkväll är väldigt mysigt och lika härligt är det att då och då kunna bjuda över vänner på en spakväll med bubbel och umgänge.

Idag finns det otroligt många smarta lösningar när det gäller spabad och även om du inte har mycket plats alls har du möjlighet att installera ett spabad ändå. Det finns till och med uppblåsbara spabad och två av dessa har vi faktiskt med i testet.

9 Bästa Spabaden

1. Bäst i test – Camargue Spabad Emotion

Vinnaren i vårt bäst-i-test är det mycket exklusiva och lyxiga spabadet Emotion. Det är ett exklusivt spabad som är producerat  i Europa och är utrustat med 22 rostfria jets, pump med två hästkrafter, värmare, cirkulationspump och inbyggd ozonrengöring. 

Insidan av badet är tillverkat av ett akrylmaterial  som är silverfärgat och utsidan av spabadet är i grå, borstad panel och är UV-resistent. I designen ingår också 10 stycken LED-lampor som skapar en härlig atmosfär i badet. Sköna nackkuddar för sittplatserna finns också med. Badet har fem sittplatser och en liggplats.

2. Swebad Spabad Fasett

Även i det här spabadet finns det gott om plats för både familj och vänner eftersom Swebus Spabad Fasett har fem sittplatser och en liggplats. Här finns 32 rostfria jets som du kan reglera styrkan på och till det finns 14 luftmassage-jets. Spabadet är tillverkat av en speciell typ av akrylmaterial som kallas för aristech, vilket garanterar lång hållbarhet. 

Spabadet har extra tjock isolering och håller därför värmen bättre i spabadet. Utsidan är tillverkad i underhållsfritt kompositmaterial och är UV-resistent. Den har ett löstagbart isoleringslock och LED-belysning med ljusspel.

3. Pooli Spabad Smaragd

Här har vi ett lite mindre spabad med plats för tre personer. Märket Pooli tillverkar utmärkta badtunnor och spabad och modellen Smaragd har alla funktioner som ett bra spabad ska ha, trots att det är litet till formatet.  

Det är ämnat för utomhusanvändning och är utrustat med ett effektivt solfilter som bryter ner bakterier och föroreningar. Två massagepumpar finns med samt en luftpump med bubblor. 

Materialet som spabadet är tillverkat i är kraftigt och välisolerat, vilket gör att det håller värmen bra och det i sin tur minskar elförbrukningen avsevärt.

4. Viskan Spa Spabad Ekerö

Det stora, generösa spabadet Ekerö från varumärket Viskan har sex platser och en stor liggdel. Dessutom har den ett hörnsäte med nackmassage som också ger massage för underarmar, vader och fötter.  

Massagen i spaet styrs av en Dual Speed-pump som har två inbyggda hastigheter. Genom att trycka på en knapp kan du välja mellan mjuk massage eller en kraftfullare variant. Det gör att att både vuxna och barn trivs i poolen eftersom du kan anpassa massagestrålarna efter efter tycke och smak.

5. Viva Spa Spabad Idun White

Spabad Idun White är ett underhållsfritt spabad i kompositmaterial med en härlig insida av akryl. Det här utespaet har ett inbyggt desinficeringssystem som består av ozonrengöring och specialfilter. Det gör att du kan rengöra spabadet utan att behöva använda så mycket kemiska produkter.  Idun White är utrustad med för fyra sittplatser och en liggplats. Spabadet har 23 jets i rostfritt stål. Med i köpet ingår ett termolock och ett filter.

6. Nordpool Spabad Abisko

Nordpool kan verkligen det här med att tillverka energisnåla spabad som passar i Skandinavien och det här är ett perfekt utomhusspa var än i Sverige du bor. Det blir garanterat en succé bland vänner och familj och det är ett perfekt sätt att koppla av på en fredag kväll i goda vänners lag eller med familjen. 

Även det här är ett stort bad med två liggplatser och fyra sittplatser, varav två av sittplatserna ger helkroppsmassage. Det är en underbar plats att sätta sig i efter en stressig dag på jobbet, när kroppen behöver återhämta sig ordentligt och sinnet slappna av.

7. Comfort Garden Spabad Pluto

Spabadet Pluto är ett härligt familjebad som ger ett utomhusspa året runt. Det är ett otroligt prisvärt bad. Det passar för sällskap upp till 5 personer och har även två liggplatser och tre stycken bekväma nackskydd som kan placeras på lämplig plats. 

Spabadet är utrustat med 23 massagemunstycken och tre av dessa har också hydroterapi som verkligen är en avkopplande massageform som motverkar stress.

8. Bestway Spabad Lay-Z-Spa Whirlpool Helsinki AirJet

Vill du göra det enkelt för dig så tycker vi att du ska välja det här uppblåsbara spabadet som alltså är portabelt. Det kräver ingen montering och du flyttar enkelt hela badet med två handtag. Utsidan har ett snyggt hölje i träpanelsimitation. 

I konstruktionen ingår frostskydd och den är mycket väl anpassad för kalla klimat. Funktionen förhindrar att vattnet fryser när temperaturen understiger sex grader. Både inner- och ytterväggar är tillverkade med ett speciellt material med UV-skydd som ger exceptionell hållbarhet och minimalt slitage på grund av väder och vind.

9. Neptun Spabad Bahamas

Om du blev förtjust i lösningen med uppblåsbart spabad men tycker att det var för stort kan vi varmt rekommendera Neptun Spabad Bahamas för fyra personer. Den blåses upp med inbyggd pump på några minuter och i botten finns 120 små munstycken som ger behagliga och avkopplande massagebubblor. 

Konstruktionen är punkteringsfri och mycket hållbar. Även den här modellen har ett frostskydd och klarar kalla temperaturer. Med i köpet ingår flytande underlägg så att du kan ha med dig en trevlig dryck i badet om du vill.

Tänk på det här innan du köper ett spabad

Att köpa ett spabad är en väldigt stor investering och det finns många olika typer av spabad att välja mellan. Den som installerar ett spabad i Sverige behöver också ta hänsyn till klimatet, särskilt i de norra delarna av landet där det blir kallt på vintern. Här nedan listar vi några viktiga aspekter att tänka på när du ska köpa ett spabad. 

Antal jetmunstycken

Antalet jetmunstycken och placeringen av dem spelar roll för hur mycket bubblor och vilka massagefunktioner du får. Avancerade spabad ger massage i olika hastigheter på vissa av platserna i badet medan andra, enklare modeller har jetmunstycken endast i botten på badet. 

Rengöring

Rengöringen bör förstås vara mycket enkel och numera har de mer lyxiga och exklusiva spabaden egna ozonrengöringar som gör att du slipper använda så mycket kemikalier. Det är också viktigt att klordoseringen sker på rätt sätt eftersom för mycket klor inte är hälsosamt men för lite gör att bakterier utvecklas. 

Uppvärmning

Uppvärmningen av vattnet är förstås förstås viktig och till det hör också det faktum att spabadet är så pass isolerat att den inte ger ifrån sig alltför mycket värme, eftersom det då blir väldigt dyrt att använda badet. Hos oss i Sverige bör du välja ett välisolerat spabad, särskilt om du tänker använda det på vintern.

Vanliga frågor om spabad

Vad kostar ett spabad?

4 000-15 000 kr.

Hur mycket el drar ett spabad?

Det varierar mellan 200-500 kwh per månad.

Hur länge håller vattnet i ett spa?

Vattnet behöver bytas ut efter 1-2 mån vid kloranvändning.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals