Bästa Solseglet (2024) → BÄST I TEST

Solsegel är ett perfekt alternativ för dig som inte tilltalas av att montera upp markiser och som behöver ett annat solskydd än ett parasoll. Solsegel finns i riktigt stora storlekar och med dessa får du rejäl skuggning på din uteplats. Dessutom ger ett solselgel ett väldigt elegant intryck och är också en intressant inredningsdetalj på uteplatsen eller i trädgården.

När det gäller textilen kan graden av solskydd se olika ut från produkt till produkt. Det finns solsegel som ger ett nästan 100 % UV-skydd och har en UV-faktor på 50+. Tunnare material släpper alltid igenom mer UV-strålning. Kom också ihåg att solljuset reflekteras från marken. Men för att få behaglig skugga är ett solsegel ett perfekt och elegant alternativ.

10 Bästa Solseglen

1. Bäst i test – tectake Solsegel I Polyeten Kvadratiskt 300 x 300 cm

Med det här solseglet skapar du ett elegant solskydd på uteplatsen eller i trädgården. Det kan förstås också användas vid poolen eller om du har någon typ av kommersiell verksamhet som ett friluftsarrangemang eller en campingplats. Solseglet är 3 x 3 meter och ger dessutom ett utmärkt insynsskydd.  

Det är tillverkat i kraftfullt polyeten och har ett UV-skydd på 50+ vilket alltså är ett komplett solskydd. Polyetentyget är jättelätt att rengöra genom att du bara spolar av det med vatten.  Solseglet har eleganta ringar i rostfritt stål i ändarna och med i köpet får du också spännlinor som du monterar upp solseglet med. Vikten på 1,6 kg gör den lätt att sätta upp.

2. vidaXL Sunshade Sail 4 x 5 m

Solseglet från VidaXL är ett gediget solskydd på 4 x 5 meter i det slitstarka materialet HDPE.  Det innebär att det inte bara skyddar mot starkt solljus utan är också vattenavvisande.  

Materialet är specialbehandlat vilket gör att det är UV-beständigt och mögelskyddat. Solskyddet finns i flera färger, bland annat naturligt svart och grönt. Ger ett UV-skydd på ca 90 %.

3. vidaXL Sunshade Sail Oxford Fabric 3 x 4 x 4 m

Vill du ha ett solsegel som sticker ut lite i mängden och har en ovanlig form? Då kan vi rekommendera VidaXL Sunshade Sail Oxford Fabric 3 x 4 x 4 m som är trekantiga och blir ett elegant tillskott i trädgården, på balkongen eller på terrassen. 

Det är tillverkat av PU-behandlat Oxfordtyg och är därmed både UV- och mögelresistent. I hörnen finns ringar i tåligt rostfritt stål och du kan välja bland flera färger, bland annat vit, blå, beige eller grön.

4. vidaXL Sunshade Sail HDPE Rectangular 3 x 6 m

Här har vi ett rektangulärt solsegel med måtten 3 x 6 cm. Det är perfekt på altaner och uteplatser där du vill ha solskydd över en bredare yta. Då blir den här typen av terrass mer flexibel än en markis och täcker mycket mer än vad ett parasoll kan göra.  

Den ger ett cirka 90 % UV-skydd och är vind- och vatten genomtränglig så det finns ingen risk för att solseglet blåser iväg och riskerar rycka med sig saker. Ett grovt rep i PE-syntet  ingår och i hörnen finns hållbara fästen i rostfritt stål. Solseglet finns i flera fräscha färger som mörkgrön, limegrön, svart och vitt.

5. VidaXL Sunshade Sail 160 5 x 5 m

Solseglet Sun Shade Sail är ett generöst, kvadratiskt solsegel på 5 x 5 m som ger ett effektivt solskydd tack vare tillverkningsmaterialet högdensitetspolyeten. Det ger ett mycket högt solskydd på över 90 % samtidigt som det är tillräckligt vatten- och vindgenomtränglig för att vara tryggt och säkert att montera upp, även om det är blåsigt där du bor. 

I varje hörn finns ringar i rostfritt stål och med i köpet ingår slitstarka rep att hänga upp seglet i. Finns i färgerna rött, grönt och naturligt.

6. VidaXL Sunshade Sail 4 x 5 m 135844

Ett mycket elegant solskydd där alla sidor är olika långa: 4 x 5 x 6,4 cm. Det är alltså oregelbundet trekantigt och blir ett verkligt elegant blickfång på uteplatsen. I hörnan finns rostfria fästen så den är lätt att hänga upp eftersom tyget heller inte väger mycket. Fördelen med ett trekantigt solsegel är att det är lättare att hänga upp eftersom det behöver endast tre fästpunkter.

7. VidaXL Sunshade Sail Oxford Fabric Square 5 x 5 m

Här har vi ännu ett elegant solsegel från VidaXL som är tillverkat i slitstarkt Oxfordtyg. Det ger skydd från både sol och regn och ytbehandlingen gör att det är både UV- och mögelresistent. 

Formen på tyget är kvadratiskt men är perfekt om du exempelvis har en matplats på terrassen och vill ha ett smidigt alternativ till parasoll som ger mycket skydd. Då har du en väldigt elegant lösning med vidaXL Sunshade Sail Oxford Fabric Square 5 x 5 m.

8. HI Sunshade Sail Triangular 500 x 500 x 500 cm

Ett stort trekantigt solsegel som det här kan användas på flera sätt i trädgården. Det blir en mycket elegant lösning i olika sammanhang. HI Sunshade Sail Triangular 500 x 500 x 500 cm passar utanför fönstret som ett elegant alternativ till markis och det kan också användas som insynsskydd och förstås som ett takskydd över en matplats. 

VidaXL solsegel är av hög kvalitet och det gäller även den här varianten med sina generösa mått på 5 x 5 x m. Det ger 90 % UV-skydd och har en luftgenomtränglig textur som gör att du inte behöver oroa dig för att det ska slitas bort när det blåser.

9. Esschert Design TP287

För den som vill ha något verkligt annorlunda på uteplatsen är det här trekantiga solseglet med härliga moln på, ett perfekt alternativ. Solseglet Esschert Design TP287 är lite mindre i måttet med sina 252 x 282 x 252 cm. 

Esschert Design TP287 är tillverkad i polyester och graden av UV-skydd framgår inte av produktbeskrivningen men vi vågar ändå påstå att den ger ett relativt högt solskydd tack vare det tjocka polyestertyget. Det lilla smidiga formatet gör att den är perfekt att ta med till stranden eller på husvagnssemestern.

10. Floracord Sail Awning 270 x 140 cm

Det här ovanligt eleganta solskyddet från Floracord pryder vilken fasad som helst och här har du ett verkligt elegant alternativ som är lätt att spänna upp genom att du drar linorna genom öglan i tyget och spänner fast det på lämpligt ställe. 

Materialet ger ett UV-skydd på cirka 85 % och de tjocka och stabila canvastyget är lätt att hantera och sätta upp. Tyget har också ett snyggt kantband som gör att det får ett extra elegant utseende.

Tänk på det här innan du köper ett solsegel

Solsegel kan låta som ett relativt enkelt inköp men faktum är att det finns några aspekter att ta i beaktande. Här nedan listar vi två specifikationer som är extra viktiga att ta hänsyn till inför köpet av ett solsegel. 

Fästanordning

Att sätta upp ett solsegel är en väldigt enkel procedur och det enda du behöver kontrollera är att allting ingår i köpet. Det ska finnas metallfästen och metallringar i hörnen på tyget. Det är också viktigt att tillräckligt långa rep ingår och standarden brukar vara på 1,5 meter och behöver längre rep får du köpa dem separat. 

Form och storlek 

Hur solseglet är format har jättestor inverkan på hur effektivt solskydd du får och även hur solskyddet kommer att passa fastigheten och uteplatsen. Surfa gärna runt på nätet för att få inspiration inför upphängningen av solskyddet.

Vanliga frågor om solsegel

Är solsegel vattentäta?

Nej, det är viktigt att de släpper igenom vatten till viss del för att inte gå sönder.

Är ett solsegel lätt att sätta upp?

Ja, det är enklare än en markis.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals