Bästa Snöskyffeln (2024) → BÄST I TEST

Alla som har en egen entré, trädgård, uteplats, garageuppfart eller liknande behöver en snöskyffel för att snabbt flytta snö med vintertid. Vi kan också varmt rekommendera att ha en snöskyffel i kompakt format i bilen under vintern. Det kan bland annat vara otroligt behjälpligt om du bor i stan och har parkering på gatan, eftersom de flesta blir insnöade ibland av vägplogar och snöfall under nätterna. 

Snöskyfflar finns i dagsläget i alla möjliga olika format och modeller. Här nedan presenterar vi tio utmärkta snöskyfflar som är perfekta att använda i olika sammanhang.

10 Bästa Snöskyfflarna

1. Bäst i test – Fiskars X-series Snow Shovel

Vår bäst i test-vinnare är Fiskars högkvalitativa snöskyffel i x-serien. Det här är en kollektion med trädgårdsredskap och verktyg som håller för extremt slitage och som har förstärkningar som gör att du klarar av att skotta trottoarer, uppfarter och uteplatser år efter år, utan att den slits eller går sönder.  

Skyffeln har ett förstärkt metallblad som ger tre gånger större hållbarhet och som dessutom gör att du klarar av att skyffla mycket hårt packad snö med den modellen. Fiskars X-series Snow Shovel är helt enkelt ovärderlig för alla som jobbar mycket utomhus under vintern med att skyffla och skotta snö.

2. Fiskars Snow Light Car Spade 141020

Även den här skyffeln är från Fiskars och är en variant som är framtagen för att att du ska kunna ha med den i bilen. Det är en lättviktig skyffel med ett aluminiumskaft med hållbart plastöverdrag samt ett bekvämt och ergonomiskt handtag. Längden är 69 cm och den lätta vikten gör att den är väldigt lättplacerad och den lämpar sig därför perfekt att ha liggande i bilen.

3. Fiskars Classic Snow 1005102

Här har vi den klassiska snöskyffeln som är en av de första modellerna som Fiskars designade i kategorin. Den här högkvalitativa och härdade aluminiumsnöskyffeln med trähandtag gör att du kan flytta undan snö smidigt och snabbt på ett bekvämt och säkert sätt.  

Fiskars Classic Snow 1005102 har ett träskaft och ett ergonomiskt handtag som gör det lätt att greppa och arbeta med skyffeln. Handtaget är förstärkt med pulverlackad metall och en tvärslå av runt trä som gör att det är väldigt bekvämt att greppa skyffeln.

4. Black Diamond Transfer 3

Black Diamond Transfer är en så kallad lavinspade som är framtagen för att effektivt kunna jobba sig igenom mycket hårt packad snö. Den fyrkantiga designen på skyffeln gör att den är lätt att skjuta till med foten när du ska gräva dig igenom snön. 

Bladet är brett och anledningen till att det finns hål i varje hörn beror på att den går att göra om till en pulka som du kan använda i eventuella nödsituationer. 

Snöskyffeln har ett skaft av teleskopmodell vilket gör att den går att fälla ihop och faktiskt ta med dig i ryggsäck eller annan utrustning. Uppfälld är Black Diamond Transfer 79 cm i totallängd och ihopfälld är den 61 cm.

5. Gardena ClassicLine Snow Shovel 17550-30

Den utmärkta snöskyffeln från Gardena är en prisvärd och robust skyffel som passar utmärkt att ha i garaget och ta fram det är dags att skotta snö. Skyffeldelen består av mycket slitstark UV-beständig pvc-plast och längst ner finns en aluminiumkant som gör att den arbetar sig igenom snö snabbt och smidigt. 

Arbetsbredden är 40 cm och ett d-format handtag gör att snöskyffeln är mycket ergonomisk och bekväm att använda. Den levereras dessutom med två års garanti för fabrikationsfel.

6. Fiskars SnowXpert 1003468

Du som vill ha en lätt snöskyffel för hemmabruk för att skotta rent på uppfarten till garaget eller villatrappan med, bör definitivt ta en titt på den här Den är nämligen utrustad med ett aluminiumskaft istället för ett träskaft, vilket ju väger mer. 

Därför är den här otroligt lätt att jobba med och Fiskars ergonomiska och bekväma handtag säkerställer att den blir bekväm att jobba med.  

Handtaget är också utformat så att du får ett bra grepp även om du har tjocka handskar på dig. Bladet är tillverkat i förstärkt polypropenplast med ett aluminiumblad ner till.

7. Freund Plastic 2030519

Här har vi ännu en mycket prisvärd och praktisk snöskyffel för uppfarten till garaget, stugan på landet eller andra platser där du regelbundet behöver skyffla bort snö. Den är alldeles utmärkt eftersom den har en rejäl arbetsbredd på 54 cm, vilket gör att du snabbt kan skyffla undan stora mängder snö. 

Den är dessutom extra lång med sina 160 cm och är en variant som du helt enkelt kan skjuta framför dig och som i praktiken praktiken fungerar som en snöskuff, även om det är en skyffel.  

Det lätta skaftet i aluminium och skyffeln i plast med en kant av metall, gör det här till ett superpraktiskt redskap att ha hemma i garaget, redo att ta fram när det behövs och den är väldigt lämplig för dagligt underhåll på garageuppfarter och trädgårdsgångar.

8. Gardena Combisystem Snow ES 40 3242

Den här otroligt smarta snöskyffeln är en del av kombisystem från Gardena. Med ett och samma skaft får du flera olika typer av redskap och här behöver du bara skruva på de redskap du behöver för stunden.  

När det är vinter använder du de här bekväma skyffeln med en arbetsbredd på 40 cm och när våren kommer så kan du byta ut skyffeln mot andra redskap som till exempel en kratta, spade eller grep. Det gör paketet otroligt prisvärt.

9. Fiskars X-series Telescopic Car Snow Shovel

Här har vi en mer avancerad variant än den andra snöskyffeln för bil från Fiskars. Den här varianten har nämligen ett teleskophandtag och kan fällas ihop i ett litet smidigt format som gör att den ryms väldigt bra i bagageutrymmet i bilen. 

När det är dags att skyffla fäller du bara ut handtaget och börjar. Den är perfekt för dig som av olika anledningar inte vill stå böjd när du ska skyffla bort snö runt bilen och framför däcken. 

Den är otroligt robust och hållbar trots att den har ett aluminiumhandtag och användaren behöver inte oroa sig för att den skulle bli ranglig eller ostadig på ett sätt som gör att snöröjningen blir svårare.

10. Vikan 561552

Den här väldesignade, lite mindre snöskyffeln är en mycket lätt skyffel som är tillverkad helt och hållet i polypropylen. Den snygga designen i grönt och orange gör att den passar perfekt att ha på landet eller vid jaktstugan.  

Men framförallt fyller den förstås en väldigt bra funktion eftersom den är lätt att skyffla snö med. Den totala längden är bekväma 95 cm och arbetsbredden är 26 cm, vilket gör att det här är en spade som du enkelt kommer åt med i mer svåråtkomliga utrymmen som framför bildäck, kring altaner med mera. 

Den ger ett robust intryck och det är också något som den verkligen är i praktiken.

Tänk på det här innan du köper snöskyffel

Det finns många olika modeller av snöskyfflar och det är förstås så att bör anpassa köpet efter dina behov. 

Det finns ett stort antal modeller och det kan också göra det lite förvirrande och det kan vara svårt att veta vilken du ska välja. Här nedan listar vi de två viktigaste aspekterna du ska ha i beaktande innan du väljer en bra snöskyffel. 

Skaft

Skaftet på ett snöskyffel kan se ut på många olika sätt och det finns flera varianter att välja mellan. Väljer du ett aluminiumskaft får du en mycket lätt skyffel som är perfekt för dig som för det mesta skottar pudrig snö på vintern. 

För mer stadga och stabilitet kan du välja ett skaft av trä. Det finns också skyfflar med teleskophandtag och de är perfekta när du har ont om utrymme och vill förvara snöskyffeln i bilen eller liknande. 

Bredd

Bredden på snöskyffeln avgör också hur effektivt du kan jobba med skyffeln. Ju bredare skyffel desto mer kan du förstås skotta åt gången. Men det är inte alltid en bred skyffel är optimal. Ska du flytta snö från mer svåråtkomliga ställen, kan exempelvis det vara lämpligare med en mindre skyffel.

Vanliga frågor om snöskyfflar

Vilken snöskyffel ska jag använda för att skotta fram bilen?

Fiskars Snow Light Car Spade 141020 är ett perfekt alternativ.

Kan jag använda en vanlig spade?

Nej, det är oftast mycket svårt och otymplig.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals