Bästa Poolen (2024) → BÄST I TEST

En pool är ett underbart inslag i trädgården eller på uteplatsen och en garanterad succé för för vänner som kommer på besök och kanske framförallt om du har barn i familjen. Vi kan varmt rekommendera en sådan investering om du har plats för det hemma hos dig.

10 Bästa Poolerna

1. Bäst i test – Exit Round Stone Pool Ø 3.6 x 0.76 m

Den härliga poolen Stone Pool från trädgårdsföretaget Exit Round är en komplett pool med en diameter på 244 cm och ett djup på 76 cm. Med i köpet får du ett transparent tak i pvc-plast som håller smuts borta från vattnet, men som också gör att du kan bada, oberoende av vädret. Dessutom bidrar locket med att hålla poolvattnet lagom tempererat eftersom det isolerar värme.  

Pooltaket är lätt att öppna och att det är genomskinligt gör också att det det är trevligt att vara i poolen även om du behöver ha pool locket uppfällt, för att det regnar exempelvis.Tack vare att det är genomskinligt kan du hålla koll på omgivningarna i alla fall.  

Höljet är tillverkat i en snygg träimitation. I setet finns också en filterpump med patron, vilket gör att du kan komma igång med poolen direkt när du får hem den. Poolen är utvecklad med en exceptionellt hållbar och stark ram, vilket gör att den är perfekt för småbarnsfamiljer där det kan bli mycket stoj och lek i poolen.

2. Bestway Power Steel Swim Vista Oval Pool Set 4.27×2.50m

Den här ovan mark-poolen från Bestway är enkel att installera direkt i din trädgård och med i köpet får du ett poolöverdrag och en poolstege. Pump och filter ingår i köpet och när du så småningom behöver extra filter så finns det att köpa separat. 

Vi vill verkligen ge ett extra plus för den tillhörande poolstegen som har en av de mer avancerade varianterna. Den är stabil och stadig och fungerar även för dig som anser att du inte är jättesmidig eller gärna klättrar. Med hjälp av den här kommer du att kunna komma ner i vattnet galant ändå.

3. Bestway Power Steel Rectangular Pool Set 549 x 274 cm

Om du vill ha en pool i trädgården som ger maximal hållbarhet är det definitivt den här konstruktionen du ska satsa på. Den här överlägset starka konstruktionen gör att poolen klarar mycket stim och stoj av exempelvis småbarnsfamiljer utan att påverkas.  

Det är dessutom en stor pool med måtten 549 x 274 x 122 cm. I paketet ingår också sandfilterpump, stege och ett poolskydd.

4. Bestway Steel Pro Max Pool Set Ø 3.66 x 1.22 m

Den runda Polen från Bestway är en perfekt pool för hela familjen att svalka sig i heta högsommardagar. Den passar också b för dig som vill ha ett svalkande och avkopplande dopp innan dagens alla måsten tar vid. Den är otroligt enkel att montera och den kraftfulla stålramen av hög kvalitet gör att poolen är exceptionellt stabil och håller även för barns aktiva lekar. 

Bassängduken är tillverkad av UV-beständig PVC-duk som är förstärkt med polyesternät, vilket gör att den är effektivt skyddar mot solskador. En stabil stege medföljer som gör det lätt att ta sig i och ur poolen utan problem. 

Med i köpet får du också markduk som placeras under poolen för att skydda poolbotten mot vassa stenar  och annat underlag som kan skada poolbotten.

5. Intex Prism Frame Pool Ø 4.57 m

En rund pool är alltid perfekt för familjer eftersom den inbjuder till lek och stoj och lek och är ett poolutrymme där alla kan ha roligt tillsammans. Det är en rymlig pool  som är ca 4,5 meter i diameter. Med köpet får du ett komplett paket med markduk, pooltak och slanganslutningar.  

En kraftfull poolpump ingår i köpet. Poolen är 122 cm på höjden och fylls med vatten upp till ca en meter. Det här är en typ av pool som är är jättelätt att montera med sin klickfunktion och den passar för alla som vill ha en rymlig och generös pool i trädgården som man kan komma igång med snabbt.

6. Intex Ultra XTR Rectangular Frame Pool 5.49 x 2.74 x 1.32 m

Här har vi en pool som enligt tillverkaren kan monteras ihop på en timme och därefter är det bara att fylla den med vatten, sätta igång den kraftfulla sandfilterpumpen och börja med kul vattenlek.  

Konstruktionen är elegant och trots att den är väldigt stor i formatet känns den ändå smidig när den är på plats i trädgården. Det här är en djup pool på 132 cm och det är viktigt att barn under 6 år inte vistas i den. Det ska alltid vara en vuxen närvarande när barn leker i poolen.

7. Swim & Fun Basic Oval Pool Package 6.1 x 3.75 x 1.32 m

Här har vi en annan oval pool som med sin breda överkant är extra stabil. Den har en kraftigt galvaniserad stomme och ett avancerat sandfilter med ytskimmer. En säkerhetsstege som kan fällas upp och låsas när ingen är i poolen, ingår också. 

Det här är en vit och elegant pool som definitivt pryder sin plats i trädgården trots att den är verkligt stor med sina mått på nästan 6 x 4 meter. Eftersom den är 132 cm djup är även det här en pool som lämpar sig för äldre barn och vuxna.

8. Swim & Fun Inground Pool Package 6 x 3.2 x 1.5 m

Vill du ha en pool som du kan gräva ner för att skapa en pool i markplan i trädgården? Då är Swim & Fun Inground Pool Package perfekt och den här ovala varianten ger en härlig och generös känsla intill altanen eller ute i trädgården. 

Stegen som ingår i köpet bidrar till att ge ett riktigt elegant intryck och här har du många möjligheter att vara kreativ och jobba med stenläggningar och annat som gör att poolen integreras på ett vackert sätt i trädgården.

9. Swim & Fun Inground Round Pool Ø 3.5 x 1.2 m

Den här poolen är i grunden samma pool som ovan, men i en rund variant. Den är generös i storlek och 3.5 meter i diameter. 

Här finns det alltså gott om plats för vänner och familj att plaska runt varma sommardagar.  Det är ett komplett paket som det bara är att sätta igång och bygga på och med i köpet får en skyddande markduk som du kompletterar bygget med för att undvika att undersidan av poolen ska kunna förstöras av vassa stenar och rötter. Precis som modellen ovan ger den här poolen dig möjlighet att skapa en riktigt estetisk poolplats.

10. Hecht Bluesea Ø 3x 0.76 m

I det här testet har vi presenterat många rejäla och djupa pooler. Men för dig som vill ha en liten grundare pool eftersom du till exempel har små barn i familjen är Hecht Bluesea ett utmärkt alternativ. 

I den här poolen kan även lite yngre barn plaska runt. Pooldjupet är på 0,76 cm och den är 3 meter i diameter. Det är ett smidigt format och definitivt tillräckligt generöst för att du ska ha gott om plats i poolen.

Tänk på det här innan du köper en pool

En pool är en stor investering vare sig du ska bygga in den, gräva ner den i marken eller bara ställa ner den i trädgården. Det är många viktiga detaljer som ska tas i beaktande.  Några viktiga aspekter att ta hänsyn till listar vi här nedan: 

Djup 

Pooldjupet är förstås väldigt viktigt att ta hänsyn till om ni är en hel familj som ska använda Poolen. Små barn ska aldrig vistas i en pool utan vuxna som övervakar, men det är förstås viktigt att att den är lagom djup för er allihop i alla fall. Det finns pooler som är mindre än en meter djupa och varianter som är upp till hela 132 cm djupa. 

Form

Form och design spelar stor roll för helheten i trädgården och på uteplatsen. Beroende på dina estetiska krav finns det många alternativ här. Avlånga pooler kan vara roligare om ni är flera som ska leka och stoja i poolen med bollspel och annat, medan en rund pool kan bli en jättesnygg inredningsdetalj i trädgården. 

Poolbotten

Vilket material poolbotten ska vara i är förstås viktigt. Komplettera alltid med en tjock markduk under innan du installerar poolen. Ibland ingår det här i köpet och ibland måste den köpas separat. En poolbotten kan ha olika färg, vilket förstås också påverkar helhetsintrycket i poolen.

Vanliga frågor om pooler

Hur ofta behöver man fylla på vatten i poolen?

En gång per säsong.

Hur vinterstänger man en pool?

Genom att tömma poolen och koppla på frostskydd på filtret.

Kan man ha poolen igång på vintern?

Med vissa modeller fungerar det.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals