Bästa Partytältet (2024) → BÄST I TEST

Det är något av det härligaste som finns att kunna ha tillställningar ute i trädgården, vare sig det är en grillmiddag med familjen eller större tillställningar som bröllop, dop och födelsedagsfester. Ett partytält underlättar planeringen eftersom du slipper ta lika stor hänsyn till vårt relativt opålitliga väder.

Tack vare ett partytält kan du planera din trädgårdsfest utan att behöva stressa alltför mycket över huruvida det kommer att vara sol, inte sol eller regn på den stora dagen. Ett partytält fungerar också perfekt för familjer som gillar att använda trädgården mycket och som tycker om att njuta av sommarmiddagar utomhus även när det är ostadigt väder.

9 Bästa Partytälten

1. Bäst i test – Party Tent Lux 4 x 8 m

Ett riktigt gediget partytält för alla som vill ha en rejäl paviljong för fester och tillställningar. Konstruktionen består av en delbar och kraftig stålram som är enkel att montera upp och ner. Om tältet ska sättas upp på ett hårt underlag där det inte går att förankrade i marken så kan en separat bottenram köpas som tillbehör. 

Det vita, fräscha taket är tillverkat i mycket kraftigt polypropylen som ger ett bra UV-skydd. 

Sidoväggarna går att ta av och på gavelväggarna finns öppningar. Fönster finns både på gavel och sidor. Höjden till taknock är 3,15 meter så det här är ett tält som känns luftigt och rymligt på insidan. 

2. VidaXL Party Tent 3 x 6 m

För den som letar samma grundutförande på partytält men vill ha en mindre variant så kan vi rekommendera VidaXL Party Tent 3 x 6 m. Det här är ett stilfullt tält som finns i flera färger och som är en perfekt plats att ha tillställningar och trevliga middagar med familj och vänner i. Polyetentyget är vattentåligt och UV-beständigt och det gör förstås tältet särskilt lämpligt för utomhusbruk. 

Det här är ett partytält som dessutom är lätt att montera och är designat med sidopaneler, fönster på alla sidor en dörr med dragkedja. Höjden på dörren är 2 meter. Stålramen är lätt att montera och allt material som behövs för montering ingår i köpet.

3. VidaXL Party Tent 3 x 3 m

Här har vi ett annat snyggt och funktionellt partytält från VidaXL som passar bra för en mängd olika aktiviteter. Det här är ett tält som är enkelt i sin konstruktion och som också är lätt att ta med sig exempelvis på campingtrippen och liknande. Konstruktionen är snabb att montera upp och även att montera ner och lägga undan. Det är med andra ord en perfekt lösning att ha hemma som står redo när behovet uppstår. 

Ramen är tillverkad av rostfritt ständigt stål och är lätt i vikt och därmed också enkel att hantera. Polyetentaket är både vattentätt och väderbeständigt överhuvudtaget. Sköter du om tältet ordentligt och packar undan det mellan användningarna har du ett praktiskt partytält att plocka fram fram precis när du behöver.

4. VidaXL Party Tent 3 x 6 m

Här har vi ett minimalistisk och modernt designat partytält som passar perfekt i många olika sammanhang. Det kan du använda för partyn och grillfester hemma i trädgården, men det är också perfekt för dig som behöver ett tält för marknader och försäljning utomhus. Det är även en väl lämpad variant för olika verksamheter såsom skolor, mässor med mera. Taket är 100 % vattentätt och är väderbeständigt med UV-skydd. Tyget täcker kortsidorna och baksidan på tältet, men dessa kan också fällas upp vid behov. 

Monteringen är en stor fördel med det här partytältet och det går exceptionellt snabbt att montera upp och ta ner. Färgen på textilen är gräddvit och ramen består av pulverlackat stål.  höjden invändigt är 2,35 meter.

5. Dancover Party Tent Plus 4 x 6 m

Partytältet från Dancover är ytterligare ett högkvalitativt tält som är mycket robust och passar perfekt för många olika typer av uteevenemang. Dancover Party Tent Plus 4 x 6 m har kardborreöppningar i båda gavlarna och har sidoväggar som är 6 meter långa och som går att vika upp vid behov. 

Fönstren i elegant georgisk stil gör att det tältet är perfekt för högtidliga tillställningar som bröllop, dop och andra bemärkelsedagar. Fönstren ger ett vackert ljusflöde som skapar en fin stämning inne i tältet. Konstruktionen är väldigt stark tack vare galvaniserade stålrör som låses fast med bultar. Tyget i polyeten är ett 100 % vattentätt polyetentyg.

6. Tectake Party Tent 6×3 m

Här har vi ett härligt partytält på 3 x 6 meter som går väldigt snabbt och enkelt att montera och som dessutom finns i flera färger. Trots det stora formatet är totalvikten på 12 kg så den är lätt att hantera och stuva undan mellan användningarna. Partytältet har tre sidor och ena sidan har en halvvägg och resten är en öppning. 

Det är en perfekt plats att servera middagar på eller ha andra aktiviteter i och samtidigt veta att det är bra luftcirkulation och fräsch luft där inne. Sidoväggarna är även avtagbara och det går alltså att använda endast taket för den som föredrar det. Tältet monteras på mjukt underlag med tältpinnar och spännlinor.

7. VidaXL Professional Party Tent with Walls 4 x 9 m

Här har vi det näst största tältet i testet och det är ett riktigt rejält partytält som passar för både professionellt och privat bruk. Materialet är vatten- och UV-beständigtoch ramen är tillverkad i rostfritt plattstål. Partytältet har sidopaneler med stora och dekorativa fönster samt en dörrpanel i mitten av ena långsidan som kan stängas igen med dragkedja. 

Tältet är snabbt och enkelt att fälla ihop men dock så pass stort att det är väldigt bra om minst två personer kan göra det tillsammans för att få upp det snabbare.

8. VidaXL Pop-up Party Tent

Här har vi det perfekta och smidiga på pop up-tältet tältet i mindre storlek för den som vill ha en snabb lösning att ställa upp och som är lätt att förvara. Måtten på hela modulen ligger på 3 x 3 x 3,15 m och entréhöjden är på hela 235 cm. Det är både UV- och vattenresistent och tyget har en vattenpanel på 600 D, vilket innebär att det är helt vattentätt. 

Tältet har fyra sidoväggar och en hel vägg som är försedd med dragkedja som då givetvis fungerar som entré. Tältet sätts upp med hjälp av fyra spännlinor och åtta tältpinnar.

9. Dancover Party Tent Exclusive 6×12 m

Här har vi testets allra största partytält som till måtten ligger på hela 6 x 12 meter. Det är ett tält som är perfekt för större middagar såsom bröllop och andra tillställningar. Kvaliteten är hög och det är ett partytält som fungerar för professionellt bruk eftersom kvaliteten är så hög.  

Partytältet har en bottenram, vilket ökar stabiliteten något, vilket förstås är nödvändigt med en konstruktion i den här storleken. Jordspett medföljer som du kan fästa bottenramen i marken med. Sidoväggarna består av tvåmeterssektioner och därmed är det här en väldigt flexibel lösning. Öppningar finns i båda gavlarna.

Tänk på det här innan du köper partytältet

Som du säkert har märkt finns det en mängd olika typer av partytält och paviljonger på marknaden idag. Det stora utbudet kan göra det svårt att välja rätt och därför ska du fundera igenom några särskilt viktiga aspekter innan du köper ett partytält. 

Heltäckande sidor eller fönster

Det finns många typer av lösningar för gavlar och långsidor på partytält. De kan vara heltäckande med en öppen långsida medan andra är utrustade med stora plastfönster som släpper in mycket ljus. Det finns också partytält med endast tre sidor som snabbt kan rullas upp istället. 

Design

Det finns partytält i många olika stilar och utföranden. Gillar du den lantliga stilen med spröjsade fönster och herrgårdsbyggnader finns det gott om partytält med stora plastfönster som matchar den här stilen. Men även om du gillar modern och minimalistisk design finns det möjligheter för dig att hitta ett riktigt snyggt partytält som passar dina kriterier. 

Höjd 

Partytältet måste naturligtvis ha en tillräckligt bra höjd för att vara bekväm att använda.  Högre i takhöjd ger också ett mer elegant och lyxigt intryck så om ska du ha någon form av större tillställning kan det vara idé att titta extra noga på det här. Behöver du bara ett litet partytält att exempelvis ha buffemat under kan en takhöjd på två meter räcka.

Vanliga frågor om partytält

Vad kostar ett stort partytält?

Ca. 600-20 000 kr.

Vad kostar det att hyra ett partytält?

Ca. 250-1 000 kr.

Hur stort partytält behöver man?

Ca 0,50 kvm per gäst är en bra beräkning.

Får man ställa upp partytält var som helst?

På en offentlig plats beror det på kommunens regler.

Hur mycket vind klarar ett partytält?

I de flesta fall högst 10-12 m/s.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals