Bästa Ovanmarkspoolen (2024) → BÄST I TEST

Fördelen med en ovanmarkspool är att den är exceptionellt lätt att montera och kräver inte att du bygger till på din uteplats eller att du gräver ner poolen. Har du småbarn hemma och och ni tillbringar mycket tid i trädgården är en ovanmarkspool ett supersmidigt och mycket uppskattat inslag i en familjs vardag.

10 Bästa Ovanmarkspoolerna

1. Bäst i test – Bestway Steel Pro Max Pool Set Ø 3.66 x 1.22 m

Den rymliga men smidiga familjepoolen från Bestway är tillverkad i en stabil stålram och duken är tillverkad av UV-beständigt PVC-tyg som är förstärkt med polyesternät. Den är en storsäljare samt även vår testvinnare och vi kan verkligen förstå varför den är så populär. 

Tack vare UV-skyddet står den sig mot stark sol och slitage från väderväxlingar

och den passar perfekt för dig som vill ha en utepool till familjen i trädgården utan alltför komplicerad installation. 

Den är utrustad med en dräneringsöppning som gör att vattnet kan tömmas ut på ett enkelt sätt med hjälp av slang. Bestway Steel Pro Max Pool Set Ø 3.66 x 1.22 m levereras komplett med stege, filter och poolöverdrag.

2. Exit Round Stone Pool Ø 3.6 x 0.76 m

Familjepoolen Exit Round Stone Pool är lika stor i diameter som vår testvinnare. Den är dock grundare och därför ett bra alternativ för den som exempelvis har mindre barn i familjen. Även det här paketet är helt komplett med filtrerande pump och ett praktiskt poolöverdrag som håller vattnet rent och även förhindrar löv och kvistar att trilla ner i vattnet. 

Paketet är helt komplett med poolstege och en pump som filtrerar vattnet. Grundkonstruktionen består av en svart pulverlackad ram och du kan välja duk i antingen trä- eller stenimitation. Den har därför också ett relativt diskret utseende, vilket säkert tilltalar många.

3. Intex Prism Frame Pool Ø 4.57 m

Poolpaketet Intex Prism Frame Pool är komplett med stålram, filterpump, poolstege, poolöverdrag och även en stabil markduk som förhindrar att stenar, kvistar eller andra vassa föremål på marken kan skada poolen. 

Slanganslutningarna är i storleken på 38 mm, vilket är standard för de flesta slangar och det går det att köpa till adaptrar om du behöver en annan storlek. Fördelen med Intex Prism-poolerna är att de finns i flera storlekar och den här på 4,57 kvadrat diameter är en väldigt rymlig variant. Pooldjupet är 122 cm.

4. Intex Ultra XTR Rectangular Frame Pool 5.49 x 2.74 x 1.32 m

Här har vi verkligen en ovanmarkspool med extra allt. Det är en väldigt stor pool med måtten 549 x 24 x 132 cm. Om ni av någon anledning kommer att tillbringa mycket tid hemma under semestern istället för att åka iväg, är det här verkligen ett superbra alternativ för hela familjen.  

Men kom ihåg att den här poolen är djup med sina 132 cm och den är lämplig för barn från sex år och uppåt. Även om du har en sexåring ska förstås alltid badande barn vara i en vuxens sällskap. Ramkonstruktionen är exceptionellt slitstark och kraftig, vilket den förstås behöver vara, eftersom baljan har en kapacitet på 17 203 liter.

5. Swim & Fun Basic Oval Pool Package 6.1x 3.75 x 1.32 m

Poolen Basic Oval Pool Package är en variant som passar familjer med lite större barn. Det här är en riktigt stor ovanmarkspool som är ca 6 meter lång och 132 cm djup. 

Stålramen och den UV-behandlade duken är tillverkad i elegant vit finish och det här är en pool som många säkert tilltalas av också rent estetiskt. Om du är tveksam över en ovanmarkspool av anledningen att du är osäker på hur den kommer att göra sig i trädgården, kan vi rekommendera den här. 

Poolen har ett kraftigt sandfiltersystem och här behöver du tänka på att själv skaffa sand att fylla filtersystemet med.

6. Bestway Steel Pro Max Round Pool Set Ø 4.57 x 1.22 m

Poolen från Bestway är en rund och rymlig pool som passar alla som vill ha en stor men smidig pool på uteplatsen eller i trädgården. Poolväggarna är tillverkade i obehandlat PVC-plast och har en mycket hög tålighet, tack vare att det är förstärkt med två lager polyestermesh. 

Vi gillar skarpt att poolen är medelhavsblå på insidan, vilket gör att vattnet blir väldigt vackert och lockande att hoppa ner i. Konstruktionen är designad för att kunna ställas iordning riktigt snabbt och tillverkaren lovar att du får upp den här på 20 minuter.

7. Bestway Power Steel Swim Vista Ø 4.88 x 1.22 m

Den här stabila poolen på strax under 5 kvm är en snygg och dekorativ pool som passar i de flesta trädgårdar. Filterpump, poolöverdrag och poolstege ingår i köpet. 

Ovanmarkspolen är utrustad med en kraftfull filterpump och det patenterade systemet flowclear. Notera att ingen markduk ingår, så här är det viktigt att du ställer den på ett underlag utan stenar och kvistar och annat som kan skada duken.  

En rolig detalj med den här poolen är definitivt att den har ett litet fönster på ena sidan, vilket gör att det går att kika på in eller ut från poolen under vattenytan.

8. Intex Ultra XTR Frame Pool Ø 4.88 x 1.22 m

Den här enkla och familjevänliga poolen har en kraftfull, galvaniserad stålram i svart pulverlack och med ett särskilt klicksystem går den väldigt lätt att montera ihop. Du slipper dessutom utstickande poolpinnar som gör att poolen tar onödigt mycket plats.  

Poolen drivs med sandfilterpump, vilket är en del pyssel men också den kraftigaste typen av pump som är verkligt effektiv på att filtrera vatten. Du vet att du får en otroligt hygienisk vattenkvalitet när du använder den här poolpumpen, särskilt i kombination med ett speciellt saltsystem som företaget själva tillverkar och som du kan köpa separat.

9. Bestway Hydrium Stål Wall Pool Ø 5 x 3.60 m

Här har vi en pool som inbjuder till mycket lek och stoj med hela familjen. Den är 120 cm på djupet och det är alltså viktigt att vuxna alltid är närvarande om poolen används av barn. En klar fördel med det här paketet är att systemet har en integrerad ytskimmer, vilket gör att filtret får extra hjälp att avlägsna skräp och hålla vattnet rent. En särskild dispenser håller också en jämn klorhalt i vattnet.  

Stegen är en typ av säkerhetsstege som gör att du kan fälla upp och låsa den när ni inte använder poolen och ingen kan då klättra i utan att du har koll. Givetvis ingår också ett överdrag.

10. Swim & Fun Round Pool Package Kreta Ø 3.5 x 0.9 m

Ovanmarkspoolen Kreta är en trevlig och lite mindre pool som är perfekt att ha i trädgården eller på uteplatsen. Stålramen är pulverlackad och behandlad med korrosionsskydd och det gör att den den klarar av väderomställningar utan att slitas och försvagas.  

Duken är tillverkad av UV-resistent vinyl och och i köpet ingår också en smidig stege och naturligtvis en filterpump. Fördelen med Swim & Fun Round Pool Package Kreta är att den har både botten- och toppskenor, vilket gör att poolduken blir uppspänd och hela konstruktionen väldigt stabil.

Tänk på det här innan du köper ovanmarkspoolen

En ovanmarkspool kan vara en jättestor investering och du behöver givetvis tänka igenom detaljerna en del.  Det finns många parametrar att ta hänsyn till och viktiga detaljer som vi rekommenderar att du tittar på listar vi här nedan. 

Minsta ålder

Är det en familjepool du tänkte införskaffa är det alltid viktigt att du tittar extra noga på åldersrekommendationerna på ovanmarkspoolen och anpassar ditt köp efter detta.  Återförsäljaren brukar alltid ha noggranna beskrivningar på sin hemsida och i annat fall så kan man alltid kolla upp informationen på företagets egen sida. 

Typ av poolbotten

Ovanmarkspooler består av tjock och stadig duk i olika typer av PVC-material eller liknande.  Har du ett underlag där du tycker att det finns risk att marken kan skada poolbotten så ska du kontrollera att en tjock markduk ingår i poolpaketet. Annars bör du köpa det separat.  Då får du ett extra skyddande lager under poolen. 

Mått

Måtten är naturligtvis väldigt viktiga och det gäller diameter, längd och bredd och inte minst djup. Med hänvisning till ovanstående information om ålder på eventuella barn som ska vistas i poolen är den här detaljen förstås väldigt viktigt. 

De djupaste poolerna brukar vara som högst 132 cm och i den poolen bör barn aldrig vistas själva och den här storleken på pooler är lämplig för barn från ca 6 år och uppåt men alltid i vuxnas närvaro.

Vanliga frågor om ovanmarkspooler

Vilken ovanmarkspool är bäst?

Bestway Steel Pro Max Pool Set Ø 3.66 x 1.22 m.

Kan man gräva ner en ovanmarkspool?

Nej.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals