Bästa Musskrämman (2024) → BÄST I TEST

Ovälkomna besök av gnagare som möss och råttor kan göra otroligt stor skada och föra med sig bakterier in i en fastighet. Samtidigt kan det vara väldigt obehagligt och olustigt att använda sig av fällor och då är en elektrisk musskrämma ett utmärkt alternativ.

En musskrämma fungerar med ljudvågor som inte kan höras av människor utan är på en frekvens som avskräcker gnagarna. Det finns gott om musskrämmor som endast har inverkan på de ovälkomna gästerna och inte påverkar exempelvis hundar, kattor eller hemmets tama smågnagare. Men det är viktigt att alltid kontrollera detta innan köp.

7 Bästa Musskrämmorna

1. Bäst i test – Silverline Mice and Rat Free 130/400

Storfavoriten Silverline Mice and Rat Free är en av marknadens mest populära musskrämmor. Den täcker en yta på upp till 130 kvadratmeter och håller skadedjuren borta genom att avge särskilt anpassade ljudfrekvenser som stressar dem. 

Musskrämman placeras i vägguttaget och apparaten avger en särskild elektromagnetisk pulsering i kombination med ett ultraljud som gör att gnagarna då avskräcks från att använda håligheterna kring kabeldragningarna som gångtunnlar, vilket de ofta annars gör. Ljudet påverkar dock inte husdjur, inte heller tama smågnagare som hamstrar, marsvin och kaniner.

2. Ecostyle Mouse & Rat Free 50

Musskrämman Ecostyle Mouse & Rat Free 50 håller möss och råttor borta genom att avge ett avancerat ultraljud genom husets elsystem. Den ger ett varierande högfrekvent ljud som stör både möss och råttor och ljudet påverkar inte husdjur av något slag. Människor eller barn påverkas inte av det heller. 

Den kräver inga extra inställningar utan den är bara att plugga in i vägguttaget så aktiveras den. Musskrämman passar husets alla rum såsom källare, förvaringsutrymmen, vardagsrum, korridorer, kök och badrum. Frekvenserna påverkar inte TV och datorer eller annan elektronik i hemmet.

3. Silverline Mus & Råttfritt MR50

Här har vi ytterligare en variant från samma märke som testets vinnare. Det här är en lite mindre modell som inte fokuserar på springgångar i väggen utan den avger ljud över hela rummet. Den fyller alltså en annan funktion än testvinnaren och kan med fördel komplettera den också. 

Den här pluggar du in i ett uttag och då avger den högfrekventa ljud som avskräcker möss och råttor. Den täcker en yta på ca 50 kvm. Är det en komplicerad yta med mycket möbler eller flera rum behöver du använda fler avskräckare. 

Ultraljudet i apparaten stör gnagarnas egen naturliga förmåga att kommunicera, vilket gör att miljön blir ohanterlig för mössen som kommer att undvika området där ljudfrekvenserna hörs.

4. InnovaGoods 5 in 1 Pest Repeller

Skrämman från InnovaGoods avskräcker många typer av skadedjur såsom gnagare, vägglöss, loppor, kackerlackor och myror med elektrovibrerande vågor som har en frånstötande inverkan på djuren. 

Den har en inbyggd led-lampa som slår på automatiskt när det blir mörkt, vilket gör att du alltid kan se när skrämman är igång och var den är placerad. Räckvidden är upp till 465 kvadrat men här beror det förstås på hur komplicerat utrymmet är rent arkitektoniskt och även på möbleringen. 

Det kan behövas flera av musskträmmaren i en villa exempelvis. InnovaGoods 5 in 1 Pest Repeller är också jonisk och renar luften.

5. Green>it Ultrasound Pests 91644

Här har vi en musskrämma som även den ska pluggas i väggen, men det här är en variant som har sladd och kan alltså därmed placeras längre ut i rummet. Det är en cylinderformad variant som ger ultrasonisk ljud åt alla håll och dessutom skapar tryckvågor. Den täcker upp till 550 kvadrat och är CE-märkt. Den fungerar mot möss, råttor och andra typer av skadedjur.

6. InnovaGoods Mini Ultrasonic Pest Repeller

Skrämman Mini Ultrasonic Pest Repeller från InnovaGoods är testets andra skrämma från samma märke och det här är en variant som är lite mindre och har mindre räckvidd än den andra. Den passar för mindre skadedjur som små gnagare och insekter, kackerlackor och liknande ohyra.  

Den är liten och smidig och har en räckvidd på 60 kvm och en effekt på 2 watt. Det är en energisnål variant som passar överallt och inte minst i mindre rum eller på landet.

7. Gardigo Solar Animal Distributor 38cm

Här har vi en riktigt rejäl variant som håller omgivningen helt fri från alla typer av skadedjur, inte bara råttor och möss. Här får du alltså hjälp att hålla både rådjur, illrar, fåglar, hundar och katter på avstånd. Den är alltså ingenting för dig som har husdjur hemma men om du till exempel är besvärad av både möss i huset och rådjur på gräsmattan är den verkligen perfekt.  

Enheten är batteridriven och placeras utomhus med hjälp av det tillhörande jordspettet. Frekvenserna kan ställas in bara på de djur du vill avskräcka och den har också en ljudsignal som slår igång med blinkande lysdioder, tack vare den inbyggda rörelsesensorn.

Tänk på det här innan du köper en musskrämma

Musskrämmor avger olika typer av ljudfrekvenser och har varierande funktioner beroende på produkt och varumärke. Marknaden är jättestor i dagsläget och det kan vara svårt att veta var du ska börja. Här nedan listar vi de två aspekter som är viktiga att ta hänsyn till.  

Påverkan på husdjur

Har du husdjur hemma bör du kontrollera att produkten inte påverkar dem. Det finns olika typer av lösningar och vissa musskrämmor påverkar till exempel inte tamgnagare som hamstrar och kanininer medan andra modeller kan besvära dessa. Detsamma gäller katter och hundar. Det finns olika varianter med specifika funktioner så kontrollera alltid det här noggrant. 

Maxeffekt

För att musskrämmaren ska fylla sin funktion behöver den ha en tillräckligt stark effekt för att nå så långt som du har behov av. Står det att en musskrämma täcker 500 kvadrat är det inte alls säkert att den gör det om rummet har tjocka väggar, stora möbler, bokhyllor med mera. Då behöver du en ännu mer kraftfull skrämma. 

Frekvens 

Avancerade musskrämmor som också har effekt på andra djur än gnagare kan ofta ställas in så att frekvensen blir anpassad för speciella typer av djur. Vissa av de här produkterna kan ha sparsamt med information på själva produktbeskrivningen så då är det viktigt att du även kompletterar med att kontrollera informationen på tillverkarens egen hemsida.

Vanliga frågor om musskrämmor

Hur bra är en musskrämma?

Musskrämma kan vara mycket effektiv om den används på rätt sätt

Hur fungerar en musskrämma?

Med ljudvågor.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals