Bästa Hängstolen (2024) → BÄST I TEST

En hängstol är en möbel som skapar verklig atmosfär i ett rum eller på en uteplats. Den utgör en elegant inredningsdetalj i både rum och på altaner, men inte minst är den här typen av stol otroligt skön att vila och koppla av i.  

Är ni en barnfamilj har den också ett flertal fördelar eftersom den brukar uppskattas av familjens yngre medlemmar samtidigt som den är relativt säker att sitta i. En större hammock kan det vara lätt att trilla ner från men en omslutande stol av det här slaget kan även yngre barn sitta i utan att en föräldrar behöver oroa sig.

10 Bästa Hängstolarna

1. Bäst i test – Beliani Tollo Hängstol

Hängstolen Tollo från Beliani är en storfavorit bland alla som älskar avslappnad inredning i den numera klassiska boho-stilen. Det här är definitivt en hängstol som skapar atmosfär i vilket rum som helst och den kan exempelvis bli en avkopplande läshörna eller en mysig fåtölj på uteplatsen. 

Det användaren kan vara säker på är att var den än placeras blir den ett snyggt blickfång och en dekorativ detalj i hemmet. 

Materialet i korgen är konstrotting och den finns i två färger, svart och grått. Stativet består av pulverlackad stål och är svart. Med i köpet ingår mjuka och sköna kuddar som har ett överdrag av UV-beständigt polyestertyg. Det gör alltså att den här passar utmärkt som utemöbel. Viktkapaciteten är 90 kg och den väger i sig själv 12 kg.

2. Beliani ATRI Hängstol

För den som föredrar en mer minimalistisk stil kan vi rekommendera Beliani Atri Hängstol. Den är tillverkad med ett mycket robust stativ som ger god stabilitet och den breda sitsen gör att det är lätt att slappna av i stolen både för vila och läsning. Stolen kan användas både inomhus och på balkongen eller altanen.  

Tyget är UV-beständigt och klarar att vara utomhus även om den bör tas in vid dåligt väder. Överdraget är otroligt välgjort med dolda sömmar och blixtlås. Stolen är lätt att rengöra och behöver bara torkas av med en fuktig trasa då och då. Undvik kemiska rengöringsmedel på materialet. Stolen väger 26 kg och och har ett sittdjup på 95 cm, så det är alltså en väldigt skön och bekväm hängstol.

3. Comfort Garden Sevilla Hängstol

Hängstolen Comfort Garden Sevilla är väldigt lik vår vinnare men är istället tillverkad av naturfärgad konstrotting och vitt polyestertyg. Perfekt för dig som vill ha den här typen av stol i lite billigare och elegantare utförande. De ljusa färgerna gör att den får ett mer levande intryck. Den rejäla stommen består av svart, pulverlackad stål. 

Dynorna är väldigt tjockstoppade och skapar verkligen hög komfort i stolen och det är definitivt en hängstol att vila och koppla av i. Tyget är vattenavvisande och UV-beständigt och stolen kan alltså med fördel användas utomhus, även om du måste plocka in dynorna när det regnar, för helt vattentät är dessa inte.

4. Venture Design Viga Hängstol

Företaget Venture design har tagit fram en helt vit hängstol i konstrotting. Den totala höjden är 196 cm och sitsbredd och djup är 95 cm. Det är en mycket sittvänlig stol med skönt och lagom gung som gör den perfekt att koppla av i. Den helvita färgen på både stativ, korg och klädsel gör att den ger ett elegant intryck för alla som gillar ljus och fräsch inredning.

5. Beliani Arpino Hängstol

Arpino hängstol från Bellion och är en snygg hängstol i diskret grått med ett vackert polyestertyg i limegrönt. Viktkapaciteten för stolen är 150 kg och den har en bekväm sittyta och en solid och omslutande ram i konstrotting. 

Designen är modern och passar utanför de flesta villor av modern typ och den fungerar dessutom till många olika inredningsstilar, tack vare den enkla designen.

6. Beliani Alatri Hängstol

Här har vi ytterligare en lättplacerad hängstol från Beliani. Modellen känns modern och ungdomlig med sitt virrvarr av flätad metall som är format som ett ägg. I stolen finns en väldigt skön kudde som är bekväm att sjunka ner i för en riktigt avkopplande stund i trädgården. 

Den svarta, pulverlackade och något matta färgen gör att den här stolen ser trendig och modern ut samtidigt som den är väldigt lätt att kombinera med olika stilar och passar både minimalistisk och boho-stil. Kudden har en dimension på 75 x 90 och är mycket väl stoppad och det gör att det här är en verkligt bekväm stol att sitta i.

7. Brafab Illora Hängstol

Illora är en elegant och väldigt omslutande hänggunga från Brafab. Konstruktionen är av stål och pulverlackad i grått. Designen gör att den står stabilt även om en storvuxen person sitter i gungan. Den har dessutom en maxvikt på 130 kg så ingen behöver oroa sig för att den inte ska klara vikten.  

Den har en väldigt mjuk kudde som går högt upp på kanterna, vilket gör att sitsen blir väldigt ombonad och mjuk. Den är lätt att montera ner om det är en utemöbel som du vill ta in inför vintern.

8. Hillerstorp Ägget Hängstol

Hängstolen Ägget från Hillerstorp är en mysig hängstol i en omslutande form som ändå är öppen så att du har möjlighet att se dig omkring på omgivningarna. Det trivsamma skalet som du sitter i hänger i en robust stålställning med en stålfjäder som ger den här stolen ett speciellt skönt gung.

Många hängstolar av det här slaget är bara upphängd i en kedja, men fjädringen gör alltså att du får ett mjukare gung även på vertikalen. Stolen finns också i vitt.

9. Hillerstorp Droppen Hängstol

Hillerstorp hängstol Droppen har en stomme som är ovanlig i designen och den grå korgen med öppningar i sidorna ger ett väldigt väldesignat och elegant intryck. Med i köpet ingår en välstoppad och mjuk kudde i svart som gör stolen bekväm och avkopplande att sitta i.  

Den välformade designen bidrar till det moderna och eleganta intrycket av stolen. På totalen är den 186 cm och sittdjup och bredd ligger på 74 x 67 cm.

10. Tectake Kasia

Här har vi sannerligen stolen för den seriöst designintresserade! Den ovanliga designen består av en ergonomiskt utformad yta som ger otroligt hög komfort och som i sin elegans ser nästan svävande ut. Trots det sirliga utseendet med en japansk touch är konstruktionen mycket robust på fyra stadiga ben. 

Den säkra upphängningen ger mjuka sköna gungrörelser och stolen är ergonomiskt utformad och mycket bekväm. Vilstolen har ett vackert utformat soltak i samma tyg som kudden. Den har dessutom tvättbar vaddering och överdraget är tvättbart och det gör alltså det lättare för dig att alltid hålla stolen fräsch. Måtten är totalt 195 x 118 x 202 cm.

Tänk på det här innan du köper en hängstol

Det finns en mängd olika typer av hängstolar på marknaden idag och det kan vara svårt att veta vad du ska välja. Stilen är förstås en aspekt och du vill säkerligen välja en stol som passar i din inredning. Två specifikationer som är viktiga att ha koll på följer här nedan. 

Höjd 

Om hängstolen levereras med en konstruktion som den kan hängas upp på så bör du kontrollera totalhöjden och även höjden på sittytan. Det är viktigt att stolen inte är för hög så att det blir svårt för korta personer eller barn, om det finns sådana i familjen, att ta sig upp i fåtöljen. 

Sittdjup

Sittdjupet avgör verkligen bekvämligheten i stolen. Vill du att den ska vara riktigt avkopplande och en fåtölj där du kan vila och till och med ta en tupplur i så ska stolen ha både djup och bredd i sittytan. Kontrollera också om kuddar ingår i köpet eller om det är något som du behöver köpa separat.

Vanliga frågor om hängstolar

Hur ska man hänga en hängstol?

Det enklaste är om det finns ett stativ.

Kan en hängstol stå utomhus?

Många är tillverkade för både inom- och utomhusbruk.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals