Bästa Hängmattan med Stativ (2024) → BÄST I TEST

ågot av det härligaste som finns är att sakta gunga i en hängmatta i skuggan av ett träd en solig eftermiddag. Det är dock inte överallt som det är lämpligt att hänga upp en sådan och därför kan en hängmatta med stativ vara ett väldigt bra alternativ. Då kan du få upp en hängmatta i din trädgård i alla fall. 

Dessutom är den här typen av hängmattor en otroligt snygg möbel och pryder definitivt sin plats i trädgården eller på uteplatsen. Det finns en uppsjö modeller att välja mellan, så vilken inredningsstil och smak du än har kommer du garanterat att hitta en som passar dig.

9 Bästa Hängmattorna med Stativ

1. Bäst i test – Fatboy Headdemock Sunbrella Hängmatta

Fatboy hängmatta med tillhörande ställning är en riktig succé bland familjer. I den här väl tilltagna hängmattan får flera personer plats och den klarar en vikt på upp till 150 kg. Det är en hängmatta där du och din partner båda kan sträcka ut er tillsammans eller så är det en underbar och rymlig hängmatta bara för dig.

Det här blir dessutom garanterat barnens favorit, för här finns gott om utrymme för familjens barn att mysa och umgås tillsammans.Komforten och storleken gör förstås att det här inte är den mest kompakta hängmattan med stativ som marknaden har att erbjuda, men definitivt en av de absolut bästa. 

Den som väljer en hängmatta av den här sorten har säkerligen heller inte som högsta prioritet att den ska vara platsbesparande. Fatboy Sunbrella finns dessutom i hela 8 olika färger på tyget och stativet kan du välja mellan svart och vitt.

2. Vivere Combo Double Hängmatta

Den dubbla hängmattan Vivere Combo Double är alltså så pass stor att den utan problem klarar två vuxna som vill koppla av i den. Stativet är byggt av robust stål vilket gör konstruktionen synnerligen stadig. Dessutom kan du montera ihop den utan att du behöver använda några som helst verktyg. 

Den är därför lätt att både plocka fram inför säsongen och sedan plocka undan igen inför vinterförvaringen. Det dekorativa tyget med klassiska hängmattsränder är tillverkat i 100 % bomull och är ett grovt och mjukt tyg som formar sig efter kroppen.

3. Venture Design Hedvig Hängmatta

En otroligt elegant hängmatta som ser exklusiv ut i sin enkla design. Den är tillverkad med ett stativ i betsad stomme och den naturvita hängmattan bildar ett elegant segel över konstruktionen. Det är en typ av hängmatta som är i det närmaste skulptural i sin form och som definitivt blir ett dekorativt blickfång i trädgården.

Hängmattan hänger i kedjor längs konstruktionens gavlar och är lätt att plocka in när vädret inte tillåter att den står ute. Måtten ligger på 110 x 120 x 315 cm.

4. Brafab Leie Hängmatta

Om du är grunden gillade vår vinnare Fatboy men tyckte att den var alltför stor är det här en hängmatta på stativ med samma grundprincip fast i lite lättare format.  

Dock tar den lika mycket i vikt och klarar upp till 150 kg. En härlig och bekväm hängmatta som borgar för många sköna och avkopplande stunder i trädgården. Hängmattan har också ett praktiskt fack för iPad eller bok och till och med en mugghållare på ena sidan. Här kan du alltså utan problem lägga dig med in eftermiddagskaffe för en avkopplande stund.

5. Amazonas Summerset Hängmatta

Hängmattan Summerset är en helt underhållsfri hängmatta med stativ. Konstruktionen är tillverkad i pulverlackad stål med en snyggt granitgrå finish. Tyget består av väderbeständigt textmaterial som tål både solsken och regn utan att förstöras.  

Tyget torkar snabbt efter regnskurarna och tyget är också lätt att plocka av om du vet att dåligt väder på ingång. Max belastningen är hög på 120 kg och hela konstruktionen är 80 cm lång. Mattan kan monteras helt utan några verktyg.

6. Vivere C8SPCT Double Hängmatta

Massiva träbjälkar utgör stommen i den här hängmattan och det sköna tyget i grov canvas gör den till en behaglig och bekväm viloplats att koppla av i, i trädgården eller på altanen. Det snygga tyget finns i flera olika randiga färger att välja mellan.  

Den tar en maxvikt på hela 205 kg och den totala längden på konstruktionen är 260 cm och bredden på den är 120 cm. Precis som hängmattan Hedvig här ovan är det här också en mycket iögonfallande konstruktion som blir som en liten skulptur på uteplatsen.

7. Tectake Hängmatta med stativ för 2 personer

Är du designintresserad och är på jakt efter en snygg hängmatta med stativ tror vi att du hittar rätt med den här. I Tectake Hängmatta kan du njuta av sommaren i den generösa hängmattan där två vuxna får plats. Den har en lastkapacitet på 200 kg så du behöver inte bekymra dig över att den inte skulle klara av det och du kan också njuta i den med dina barn. 

Upphängningsmekanismen är mycket säker med förzinkade krokar och stålkedjor. Hängmattan kan dessutom justeras på höjden i träkonstruktionen. De snygga trästativet är tillverkat av inoljat furu.

8. Amazonas Koala Hängmatta

Vad sägs om en mysig liten hängmatta för familjens allra minsta? Koala Hängmatta med stativ är en härlig småbarnshängmatta som passar barn från 0 till 9 månader. Det är absolut ingen konstruktion som kan ersätta en spjälsäng, vagga eller säng utan ska användas som tillfällig dagsvila under din uppsikt.  

Dock har den en fastknäppningsanordning i tyget så att ditt barn ligger säkert i den när du gungar hen sakta i den. Tyget i hängmattan är tillverkad av 100 % ren bomull och stativet är i massivt trä. Det en väldigt fin liten hängmatta för våra allra minsta som passar både inne i barnrummet och ute på altanen.

9. Amazonas Beach Set Hängmatta

Vad sägs om en hängmatta med ett hopfällbart stativ som du bara vecklar upp med hjälp av klicklås? Det här är en fantastisk liten och lätt hängmatta som du utan problem kan sätta upp i trädgården men som du även kan ta med på utflykten, till stranden eller någon annanstans. 

Tyget är väderbeständigt och totallängden på stativet är 80 cm och den tar inte mycket plats när den är ihoppackad. Trots det lilla smidiga formatet har den en maxbelastning på 100 kg.

Tänk på det här innan du köper en hängmatta med stativ

Det finns många olika modeller av hängmattor och innan du väljer en är det bra att tänka igenom köpet, alldeles särskilt om du har småbarn i familjen. Då ska hängmattan ha ett mycket hållbart stativ som gör att du inte behöver oroa dig för att konstruktionen skulle välta när barnen ligger i den. Två aspekter som är viktiga att ta hänsyn till listar vi här nedan. 

Storlek

Storleken på hängmattans konstruktion, framförallt stativet, är viktigt av två anledningar. Storleken på uteplatsen den ska stå på spelar roll. Det andra är hur många personer som i normalfallet ska få plats i den. Den ska vara bred nog och den ska också klara tillräckligt mycket i vikt. Det finns hängmattor på stativ som klarar upp till 200 kg i maxvikt så chanserna att du hittar precis vad du söker är väldigt goda. 

Stativ

Stativet bör vara vädertåligt, mycket stabilt och även lätt att montera. Har du barn i familjen är de allra bästa om du kan skruva fast stativet i däcket, vilket kommer att göra den mycket säkrare. Vill du ha en lätt och elegant modell finns det gott om sådana alternativ. Men där är förstås maxvikten lägre.

Vanliga frågor om hängmattor med stativ

Hur bred hängmatta ska jag ha?

Mellan 90-120 cm är de vanligaste måtten.

Vad kostar en hängmatta med stativ?

600-6 000 kr.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals