Bästa Hammocken (2024) → BÄST I TEST

En hammock är en underbar trädgårdsmöbel och något vi varmt kan rekommendera för alla som har plats med en sådan. Den skapar otroligt mycket atmosfär och är en härlig plats att koppla av på dygnets alla timmar. Det finns också hammockar med nedfällbart ryggstöd som blir till sängar, vilket garanterat är en populär lösning om det finns små barn i hushållet. 

Många förknippar hammocken med ett visst utseende och anser att det inte passar i just deras trädgård. Men faktum är att det numera finns så otroligt många modeller så även den mest kräsne kan hitta en hammock som passar den personliga smaken.

10 Bästa Hammockarna

1. Bäst i test – Hillerstorp Dalom Hammock

Den självklara vinnaren i testet blev Hillerstorp Dalom Hammock. Det är en populär klassiker som funnits på marknaden i decennier och som har ett utseende många känner igen. Samtidigt finns det flera möjligheter till olika färgkombinationer som passar den personliga smaken. Hammocken är tillverkad av norrländsk kärnfuru som är FSC-märkt. 

Hammocken Dalom har flera inställningsmöjligheter även om ryggstödet inte går att höjas och sänkas. Men vinkeln på sitsen kan justeras och takets vinkel kan också det justeras för bästa komfort. Hammocktak ingår inte i köpet utan får införskaffas separat. Sittbredden är 125 cm och höjden på hela hammocken är 160 cm.

2. Wiksbo 156804 Hammock

Hammocken från Wiksbo är en sirlig och elegant hammockmodell med stålram och svart klädsel. Stomme och tak finns i både svart och vitt och sittdynan finns i flera klatschiga färger att välja mellan. Här har du verkligen möjlighet att skapa en hammock utifrån din egen smak och som ett uttryck för din personliga stil. 

Tjockleken på dynan är 8 cm och ger alltså hög komfort och bekvämlighet, trots den enkla designen. Totalmåtten på hammocken är 170 x 110 x 154 cm. Det här är en perfekt hammock att ställa på en radhusaltan eller mindre uteplats eftersom den är lätt och elegant och inte ger samma tunga intryck som en stor trähammock kan göra.

3. Varax Retro Hammock

Den här underbara hammoken från finska Varax tar oss på en retroresa ända till 60-talet.  Det är en modell som är en riktig designklassiker som dessutom är tillverkad i högkvalitativa material. 

Träet i sitsen genomgår en bearbetningsprocess där strukturen framhävs genom en speciell typ av slipning. Resultatet blir en vacker yta med ädelträkänsla trots att den är tillverkad i furu. 

Den sirliga stålkonstruktionen är mycket stabil och och ingen behöver bekymra sig för att konstruktionen inte ska hålla. Den sinnrika designen består av stommen och en mycket elegant upphängningsmekanism som gör att den verkligen känns väldesignad.

4. Beliani Chaplin Hammock

Soffan Chaplin från Beliani kommer att ge dig många härliga timmar i trädgården och i den här nätta soffan finns det plats för cirka tre personer trots att den ser så liten och nätt ut. 

Sitsen har högt ryggstöd vilket gör den väldigt bekväm att sitta i och det mjuka dynan bidrar förstås till komforten. Taket är UV-beständigt och enkel att underhålla eftersom det är tillverkat i slitstarkt polyester. Ramen består av spraylackad stål. Det är en mycket stabil hammock som har en maxviktskapacitet på 260 kg.

5. Eden Wood Mellby Hammock

Hammocken Mellby från Eden Wood är en tresitsig modell som är svensktillverkad i Skåne. Virket är av FSC-certifierat furu från Norrland. Modellen är konstruerad med en förstärkt baksida vilket gör den här otroligt stabil och till en väldigt skön hammock för hela familjen att koppla av i.

Modellen har varit i produktion i mer än 50 år och håller fortfarande samma höga kvalitet. Höjd och lutning av soffan kan ställas in och även höjden på taket är inställbart. Det är alltså en hammock som kan anpassas så att den passar familjen på bästa sätt. Sittbredden är 165 cm.

6. Varax Teneriffa Hammock

Hammocken Teneriffa ger verkligen associationer till ett härligt boende i en klassisk spansk villa. Stålrörsstommen är grålackad och textilen är en blandning av polyester och bomull, vilket ger ett tåligt men smutsbeständigt material. 

Fyllningen är gjord av skumgummi och är mjuk och skön samtidigt som den också har en fasthet som ger den stadga. Sits och rygg består av förzinkat stål med en nätbotten av stålgaller. Det är alltså som helhet en mycket stabil konstruktion som inte går sönder i första taget.

7. Brafab Prag Hammock

Här har vi en synnerligen elegant hammock som går att kombinera i färg på flera olika sätt för att sätta din egen prägel på möbeln. Det är en klassisk modell som ändå ger ett udda och spännande intryck, tack vare den rundade formen på taket. 

Hammocken är elegant och kommer inte att kännas klumpig alls även om du har en liten altan. Längden på sitsen är 165 cm och är alltså lämplig för upp till tre personer. Finns i rött, svart och vitt och de olika delarna kan kombineras på olika sätt. Så varför inte välja ett vitt tak och stomme med en svart sits eller tvärtom? Möjligheterna är många här.

8. Hillerstorp Marstrand 533477 Hammock

En underbar hammock från Hillerstorp som för tankarna till skärgården med sin enkla och snygga design. Den har dessutom en innovativ upphängningsmekanism i så kallad New England Style. Den har alltså ingen ställning utan monteras upp i taket med fästanordningar tillsammans med det eleganta, grova repet som löper längs sidorna på hammocken. 

Den lätt böjda sitsen formar sig efter stussen och baklåren på ett väldigt bekvämt sätt och här finns inga hårda eller skarpa kanter som skaver. Hillerstorp Marstrand är tillverkad i svensk furu och har en längd på 164 cm. Finns i svart och vitt.

9. Brafab Heaven Hammock

Letar du efter en hammock med extra allt där hela familjen får plats? Då har vi hammocken för dig här! Du kan dessutom fälla ner ryggstödet så att du får en stor härlig, gungande säng att ta en skön tupplur i. Hammocken är tillverkad av norrländskt furu och beslag och skruvar är elförzinkade och exceptionellt hållbara. 

Taket är PVC-behandlat och därmed också vattentätt. Den här kan alltså utan problem lämnas stående ute under hela säsongen, även om du har dynor i hammocken. Maxvikten är hela 240 kg och stommen finns i två färger att välja mellan: brunbetsad och svart.

10. VidaXL 45073 Hammock

Om du vill ha en riktigt stor pjäs i trädgården är det definitivt hammocken 45073 från VidaXL du ska välja! Det här är en riktig deluxe-modell med en stor generös sittyta på 156 x 154 cm som också kan konverteras till en säng. 

Hammocken har ett vattentätt tak och ett myggnät längs alla fyra sidor som du kan binda upp längs stolparna. När du fäller ner dem går det att vila i hammocken utan att mygg och knott kommit åt dig. Har du stor familj och vill ha en härlig hammock för hela familjen så är ett inköp av VidaXL 45 073 Hammock definitivt att överväga.

Tänk på det här innan du köper en hammock

Hammocken har varit ett otroligt populärt möblemang ända sedan förra sekelskiftet och de senaste åren har den fått ett riktigt uppsving igen och har blivit väldigt populär även bland yngre familjer och villaägare. När du köper din första hammock är det vissa saker du bör tänka igenom innan, så att du vet att du får en hammock som du kommer att kunna glädjas åt och ha nytta av. 

Med eller utan tak

Det finns hammockar både med och utan tak och det här är förstås något som påverkar utseendet mycket. Men framförallt fyller taket en funktion. De ger skugga och är tyget vattentätt kan du använda hammocken även om det regnar. Vissa modeller av hammock kan du skruva upp i taket på altanen vilket ser väldigt elegant ut. 

Justerbart ryggstöd

Det finns flera olika lösningar för ryggstöd på hammockar. Vissa går att fälla ner helt och hållet och blir till en säng, vilket brukar vara väldigt populärt för familjens yngre medlemmar.  Andra har fast ryggstöd men det är istället möjligt att justera lutningen och vinkeln på sitsen. 

Sittplatser

Hur många sittplatser som hammocken ska ha är förstås väldigt viktigt. Kontrollera längden så att du vet att det får plats så många personer i hammocken som du önskar. Kom också ihåg att det finns hammockar och hängstolar som tar mycket mindre plats och är anpassade för en och två personer. Det är ett alternativ om du oroar dig för att en hammock ska bli alltför stor på din uteplats.

Vanliga frågor om hammockar

Hur länge håller en hammock?

En hammock håller i decennier om du sköter om den.

Hur rengör man en hammock?

Med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals