Bästa Fuktslangen (2024) → BÄST I TEST

Om du har en trädgård i vilken storlek som helst är det otroligt underlättande för trädgårdsarbetet att använda dig av en fuktslang som droppvattnar planteringar och gräsmatta utan att du behöver göra någonting. Det är även det mest hälsosamma sättet för plantor att tillgodogöra sig vatten på.

Numera finns det bevattningsslangar för nästan alla storlekar på trädgårdar och har du riktigt stora områden som ska bevattnas kan du koppla ihop flera på rad. Det gör att du frigör en massa tid till annat och kan syssla med andra saker i trädgården istället. En fuktslang för bevattning är alltså definitivt värt investeringen på alla sätt.

5 Bästa Fuktslangarna

1. Bäst i test – Gardena Soaker Hose 15 m

Vår vinnare från Gardena är en en 15 meters bevattningsslang som är perfekt för flera rader plantor eftersom den enkelt kan förlängas. Den kan kombineras med Gardenas systemkopplingar för en mer avancerad bevattning av ett större område. Slangen kan förlängas upp till 30 meter. Med i köpet ingår en ventil där flödeshastighet och tryck justeras.

2. Hortus Soaker Hose 30 m

Bevattningsslangen från Hortus är en orange slang som är perfekt att vattna planteringar, rabatter, gräsmattor eller häckar med. Det här är en lång slang på 30 meter och den levereras med ett mellanled och två slangkopplingar om du skulle behöva ,montera ihop den med en till slang.

3. Grouw Crude Sieve Long 15 m

Här har vi en lätthanterlig bevattningsslang som är 15 m lång och har en tjocklek på 12 mm. Den är perfekt att lägga ut på gräsmattan under natten för optimal bevattning. Maxtrycket är 6 bar. Med i köpet får du en snabbkoppling, en stoppkoppling och en variant utan stopp.

4. Gardena 1987-22 100m

Gardenas Fuktslang modell 1987-22 är en riktig rejäl variant på hela 100 meter. Här får du koncentrerad och vattenbesparande bevattning av flera plantrader på en och samma gång, utan att behöva koppla ihop flera slangar. 

Den fungerar utmärkt även med lågt tryck och är verkligen ett fantastiskt redskap att ha hemma om du har en stor trädgård eller odlingar som behöver kontinuerlig bevattning under sommaren.

5. Fiskars Drip Hose 15 m

Trädgårdsföretaget Fiskars har en bevattningsslang i sortimentet och med den här kan du använda upp till hela 70 % mindre vatten än med en vanlig vattenspridare eller slang. 

Dessutom minimeras risken för övervattning betydligt och du får istället en bevattning som gör att plantorna kan uppta vattnet. 

Det går att koppla ihop två likadana fuktslangar och på så vis få en maxlängd på 30 meter.  Önskar du korta av slangen till önskad längd går det också utmärkt. Den är utrustad med en standardkoppling och passar alltså bra med andra varumärken också.

Tänk på det här innan du köper en fuktslang

Utbudet av bra bevattningsslangar är inte enormt men tillräckligt stort för att de ska kunna vara svårt att veta vilken du egentligen ska välja. Du bör ta vattentryck och belastning i beaktande och det finns ett flertal olika egenskaper som en fuktslang kan ha. Några aspekter att ta i beaktande går vi in på här nedan.

Material

Materialet är förstås jätteviktigt och det ska vara flexibelt och hållbart samtidigt som det också ska vara lätt att hantera. Många föredrar också en svart slang som inte syns så väl i rabatterna utan som vattnar diskret utan att störa arbetet du lagt ner på att formge din trädgård. 

Flödeshastighet 

Flödeshastigheten är viktig när det gäller slangar eftersom om de inte ska avge för mycket vatten. Det är också praktiskt om slangarna klarar ett lägre vattentryck så att du kan ha trädgårdskranen rinnande lagom mycket. Trycket kan variera mellan 5 till ca 50 bar.

Vanliga frågor om fuktslangar

Hur länge ska man vattna med en fuktslang?

Hela nätterna om det är en het sommar.

Hur använder man fuktslang?

Genom att placera den i rabatten och låta slangen fördela bevattningen jämnt i små doser.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals