Bästa Badtunnan (2024) → BÄST I TEST

En badtunna är en underbar upplevelse att njuta av, vare sig du har hus i skärgården eller bor i villa i stan. Det behagliga, knastrande ljudet från elden som brinner i kaminen när du sitter i det varma vattnet och blickar ut över omgivningarna, är smått oslagbart. 

Dessutom är en badtunna enkel att installera, kräver minimalt med underhåll och har ingen elektronik som kan gå sönder, vilket är fallet med exempelvis ett spa med alla sina avancerade funktioner. Här nedan listar vi åtta stycken skandinaviskt tillverkade tunnor som definitivt kommer att förgylla dina lediga stunder med familj och vänner.

8 Bästa Badtunnorna

1. Bäst i test – Skärgårdstunnan Badtunna Regal 190

Den mycket populära badtunnan Regal 190 från Skärgårdstunnan har en medföljande, elegant kamin som skapar en avkopplande badupplevelse för dig och din familj. De runda formerna både i själva badtunnan och i de integrerade sitsarna gör att det här blir ett perfekt ställe att koppla av på.  

Kaminen är dessutom väldigt effektiv och värms snabbt upp. Rökgaserna förbränns i en bakomliggande modul, vilket innebär att kaminen behåller sin höga effekt och tjärbildning motverkas. Tekniken halverar även vedförbrukningen.

2. Kirami Badtunna Breezy M Cult

Badtunnan Breezy har plats för fyra till sex personer och har en ytterdiameter på 170 cm.  Med i köpet får du en komplett vedkamin med skorstenspaket. Sittdelen i tunnan är slät och smutsavvisande, vilket gör att tunnan håller sig fri från bakterier och är lätt att rengöra.  

Materialet är ålders- och väderbeständigt och har en beräknad livslängd på minst 40 år.  Plasten är dessutom helt återvinningsbar. Badtunnan är färdigisolerad när den levereras så den går snabbt att montera upp. 

Eftersom vedkaminen är placerad på utsidan tar den inget utrymme från sittplatserna utan här kan upp till sex vuxna personer sitta. Kom ihåg att du bör köpa ett lock separat eftersom det inte ingår i köpet.

3. Kirami Cello Badtunna Kirami

Den snygga och funktionella badtunnan Cello har plats för upp till sex personer och har en extern vedkamin som skapar gott om utrymme i tunnan, men som ändå värmer upp den väldigt snabbt. Normalt tar det två till tre timmar att värma upp tunnan till behaglig temperatur, beroende på årstid naturligtvis. Badtunnan är färdigmonterad och isolerad vid leverans. Det enda du behöver göra är att ställa den på plats och koppla på kaminen. 

Insidan är tillverkad av hållbart plastmaterial som är slätt och smutsavvisande, vilket innebär att den är enkel att rengöra och framför allt hygienisk. Plasten är frostbeständig och även UV-behandlad och kan därmed stå ute året runt. 

Även ytterpanelen är mycket lätt att underhålla och en påstrykning med bets, olja eller vax räcker för att hålla den fräsch och få den att se ut som ny, år efter år. Vill du slippa byta vatten ofta så går det också att installera ett reningssystem i tunnan.

4. Polhus Badtunna Polartunnan Royal

Den ergonomiska och lyxiga badtunnan Royale från Polhus är en exklusiv badtunna med integrerad cirkulationskamin som ger snabb uppvärmning och förbrukar väldigt lite ved. Det handgjorda glasfiberinnandömet är bekvämt att sitta på och lätt att hålla rent. 

Royal levereras med en kraftig bas som gör att du kan ställa hela modulen direkt på marken. Den integrerade värmekaminen har en snygg lucka på utsidan i rostfritt stål så att du även kan se elden som brinner i den.  

Med i köpet får också en bekväm trappavsats i två sektioner. Det här är verkligen en badtunna som pryder sin plats, var du än placerar den.

5. Skärgårdstunnan Badtunna Regal 222

Här har vi en till lyxig och elegant badtunna som med sin minimalistiska elegans ger ett lyxigt intryck var du än placerar den. Tunnan är framtagen för att ge exceptionell komfort och här finns plats för upp till 10 personer, så det är en verkligt stor badtunna som är perfekt att ha på landet om ni är många som samlas där på somrarna.  

Den eleganta, integrerade kaminen blir även den en snygg detalj och ett blickfång där du placerar tunnan. Rökrör och kamin är tillverkat i högblankt och polerat rostfritt stål, vilket är en detalj som helt klart har en förhöjande effekt när det gäller utseendet. Panelvirket är rötbeständigt och dessutom miljöcertifierat. Det här är helt enkelt en perfekt badtunna att njuta med vänner och familj i.

6. Kirami Badtunna Comfort Family M Black

Den snygga badtunnan från Kirami har plats för fyra till sex personer och formatet på tunnan gör att den också värms upp snabbare, vilket förstås är en fördel. Den är tillverkad av högkvalitativt och slitstarkt glasfibermaterial och ryggstödet har en svag lutning bakåt, vilket gör att det här är en väldigt avkopplande badtunna att sitta i. Glasfibern är också behandlad med ett azurblått plastskikt som gör att badtunnan ger ett otroligt elegant intryck. 

Plasten är behandlad och klarar extrema temperaturer åt båda hållen. Ett plus är också att tunnan finns att köpa i flera olika färger. Här kan du verkligen installera en badtunna som passar din uteplats perfekt.

7. Svenska Badrumsinredningar Badtunna Prime

Den enkla men prisvärda, svensktillverkade badtunnan Prime är en snygg tunna i behandlad träpanel och här finns också möjlighet att välja mellan tre färger av oljelasyren. Tunnan levereras med ett kraftigt och väldesignat underrede som gör att den kan placeras direkt på marken vid leverans. 

Den externa kaminen gör att det finns gott om plats för upp till sex personer att sitta i tunnan och kaminen har tre genomströmningsrör som gör att att uppvärmningsförmågan är snabb och även når ut i hela vattnet. Den avancerade kaminen är tillverkad i aluminium, vilket gör att värmeförmågan är exceptionellt bra. Kaminen är pulverlackad i svart och ger därmed en väldigt elegant finish.

8. Comfort Garden Badtunna 564216

Den här badtunnan var en av de första, skandinaviska varianterna som producerades på marknaden och den är fortfarande en populär produkt som det säljs mycket av. Det är ett komplett paket med kamin, bänkar och ett tillhörande skyddsgaller placerad mellan  uppvärmningsanordningen och sittplatserna.  

Det är en badtunna som är en romantisk plats för två och perfekt att placera utanför en bastu eller att ha på uteplatsen. 

Sitsarna är utrustade med integrerade armstöd. Kaminen är tillverkad på ett väldigt smart sätt som gör att det kalla vattnet i botten på badtunnan cirkulerar genom rören och därmed uppnås en jämn och skön badtemperatur i hela badtunnan.

Tänk på det här innan du köper badtunna

Att köpa en badtunna kräver noggranna efterforskningar innan du gör köpet. Du måste vara säker på att du får en badtunna som uppfyller dina behov och varken är för stor eller för liten, alternativt för krånglig för att montera. Här nedan listar vi tre viktiga aspekter att ta i beaktande, innan du köper en badtunna. 

Underlag 

Hur ska badtunnan vara placerad? Underlag, lutning med mera är viktigt att ta hänsyn till när du väljer badtunna. Vissa badtunnor kräver att du själv installerar den på ett underlag, medan andra har underreden i med i köpet. Sådana modeller kan du placera den där du vill ha den direkt efter leverans.

Material 

Invändigt måste en badtunna bestå av frost- och UV-behandlad plast eller glasfiber. Det är viktigt att badtunnan kan stå året runt utan att förstöras eller bilda sprickor som gör tunnan blir svår att rengöra och dessutom ohygienisk. Utvändigt finns det olika alternativ att välja mellan när det gäller färgval, men de flesta kvalitetstunnor har en panel av riktigt trä.

Volym

Hur många som ska få plats i badet är naturligtvis något du måste bestämma dig för. Integrerade kaminer tar plats invändigt och ovanför sådana brukar ett grundare säte vara placerat. Om kaminen är placerad på utsidan med rör finns det mer plats att sitta i badtunnan. 

Färg och design

En badtunna är verkligt skrymmande och den ska dessutom stå väl synlig, vilket gör att den kan vara placerad på ett ställe som känns som om den är i vägen. Ta därför en minut eller två och fundera över vilken tunna som passar bäst till din tomt. Här är det faktiskt bättre att betala en slant extra för en badtunna som tilltalar i designen, än att välja det absolut billigaste alternativet.

Vanliga frågor om badtunnor

Hur länge kan man ha samma vatten i en badtunna?

Efter 1-2 dagar, eller 1-3 månader om filter används, bör vattnet bytas.

Vilken badtunna ska jag välja?

Skärgårdstunnan Badtunna Regal 190 är ett bra val.

Hur stor badtunna ska man ha?

Det finns badtunnor för upp till 10 personer.

Lämna en kommentar

Missa inte dagens deals